Pasca caramel

de RuxyRux in Prajituri, 15 Apr 2014 | 6020 vizualizari

 

O pascuta delicioasa, fina, care de fapt este o prajitura in toata regula:) Inspiratia mi-a venit de la prajitura cu branza si iaurt, a carei amintire nu-mi dadea pace :)))) ( atat de delicioasa a fost) si-am transformat-o in cativa pasi in aceasta pasca incredibila pe care va recomand din toata inima sa o probati...merita savurata pana la utlima lingurita :)

 

INGREDIENTE

  • 230 gr faina
  • 230 gr iaurt grecesc
  • 230 gr zahar
  • 1 lingura de zahar pudra
  • 150 gr unt
  • 3 oua mari
  • vanilie
  • un praf de sofran indian
  • coaja rasa de la o portocala
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
Crema de branza dulce:
  • 500 gr branza dulce
  • vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 150 gr zahar
  • 3 oua
  • 3 linguri iaurt grecesc( cu varf)
Caramel:
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri zahar brun
  • 3 linguri cu varf de smantana grasa
Decor:
  • coaja de portocala caramelizata
  • frunze de menta
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca caramel:

Din aceasta cantitate ne ies doua bucati si fac precizarea ca sosul caramel ajunge doar pentru o pasca:


Topim la foc mic untul.


Separam ouale pentru blat: punem albusurile intr-un bol si le batem spuma impreuna cu o lingura de zahar pudra.


Galbenusurile le mixam cu zaharul, praful de sare, vanilia foarte bine. Adaugam in urmatoarea ordine: iaurtul, coaja de portocala, zeama de lamaie, sofranul, faina si praful de copt. Urmeaza sa punem untul topit si racit si sa mai mixam 1/2 de minut. Oprim mixerul. Adaugam si albusul batut spuma si il vom incorpora cu o lingura de jos in sus prin invaluire. Aceasta este compozitia pentru blat pe care o vom imparti si aseza in doua tavi( forme) gata tapetate cu foaie de copt. Marginile formelor le-am tapetat cu ulei si faina( stilul clasic)


Ne vom ocupa de crema( sau daca putem face asta din timp si sa tinem compozitia le rece si mai bine):


Mixam galbenusurile cu zaharul, vanilia, branza dulce, coaja de lamaie, apoi adaugam si iaurtul. amestecam usor si punem si albusurile pe care le-am batut spuma ca la bezea, pe acestea le vom incorpora cu o lingura( paleta) de jos in sus prin invaluire. Impartim si aceasta compozitie in doua parti si punem cu lingura deasupra blaturilor, apoi vom nivela usor cu o spatula. Pe una din pasti am presarat in forma de cruce cacao si cu o lingurita am amestecat-o usor in compozitie.


Coacem pastile pentru aproximativ 40 sau 45de minute la 180 de grade.


Lasam pastile sa se raceasca apoi le intoarcem pe platouri.


Intre timp intr-o tigaie am pus untul, apa, zaharul si la foc mic l-am caramelizat usor. am stins cu smantana si am amestecat pana s-a format sosul.


Cand s-a racit putin l-am turnat cu lingura deasupra pastii. ( Caramelul ajunge pentru o singura pasca).


Decoram dupa inspiratie< aveti grija daca puneti frunzulite de menta...caramelul cald e rapid si le papa :)))) si servim cu placere...e o minunatie acest desert.

 

TIPS-URI

1

Mai aveti varianta sa opriti un pic din compozitia pentru aluat si sa o amestecati cu ciocolata topita apoi sa o turnati pe mijloc in forma de cruce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

COMENTARII (59)

xana 1

17.04.2014, 10:46

Vai, cum arata. Nu cred ca am vazut vreun dulce facut de tine care sa nu-mi lase gura apa

RuxyRux 1

17.04.2014, 16:12

XANA....ESTI DELICIOASA! Multumesc scumpo!

Krystyan Trendy 1

07.05.2014, 10:00

excelenta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

12270 puncte

oanapl

11200 puncte

Lau

Lau 9

10910 puncte

Valclaudia

8020 puncte

 merisor

7770 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Evantai de vinete

de oanapl 5

ieri la 23:32

Prajitura rasturnata cu visine

de oanapl 5

ieri la 23:26

Desert papanasi fierti

de RODIMUR 3

ieri la 21:32

RETETA RECOMANDATA
Pasca fara coca