Pasca cu branza

de Rocsi in Dulciuri, 29 Mai 2014 | 3179 vizualizari

 

Daca tot a fost astazi Inaltarea am zis sa pregatesc macar o pasca. Cred ca este cea mai buna pasca ce am mancat-o pana acum, o umplutura cremoasa, aromata, iar aluatul cu untura de o fragezime nemaipomenita. Daca aveti untura prin casa si vreti candva sa faceti o pasca va recomand reteta asta!

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 pasti in forma rotunda de 26 cm

Pentru aluat:

  • 2 oua
  • 50 gr unt
  • 100 gr untura
  • 4 linguri iaurt
  • 7 linguri zahar
  • 1 lingurita si 1/2 praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 600 gr faina

Umplutura:

  • 1.6 kg branza de vaci
  • 300 gr zahar
  • 8 oua
  • 2 linguri faina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • 1 ou pentru uns
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza:

Aluatul:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Untura, cu untul si zaharul le mixam pana obtinem o crema.

Adaugam ouale, mixam, apoi praful de copt, coaja rasa de lamaie si iaurtul.


Incorporam faina treptat, framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.

Cat pregatim umplutura il dam la rece.

Umplutura:

Branza o punem intr-un bol faramitata cu mana.

Ouale le mixam cu zaharul, dar nu foarte tare.

Peste branza punem ouale mixate, faina, coaja rasa de lamaie, esenta si le amestecam bine cu mana.


Rupem jumatate din aluat si pe o bucata de hartie de copt intindem o foaie potrivit de groasa.

Ungem o tava rotunda cu unt, luam foaia de aluat cu tot cu hartie de copt si o asezam in tava.

O tapetam bine si pe peretii tavii iar ce iese in afara taiem cu un cutit.

Intepam cu furculita din loc in loc, punem jumatate din umplutura, iar din aluatul de pe margini formam doua suluri subtirele ce le asezam peste branza in forma de cruce.

Batem un ou spuma si cu un penson ungem pasca. La fel procedam si cu cealalta pasca.


O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru o ora.


Cand este gata o scoatem, o lasam sa se raceasca si servim.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

Rocsi 1

30.05.2014, 20:54

Multumesc Ligia

Rocsi 1

30.05.2014, 20:54

Laurici multumesc mult

mamaieelena 1

31.05.2014, 21:05

super pasca ta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pasca