Pasca cu branza

de Rocsi in Dulciuri, 29 Mai 2014 | 4329 vizualizari

 

Daca tot a fost astazi Inaltarea am zis sa pregatesc macar o pasca. Cred ca este cea mai buna pasca ce am mancat-o pana acum, o umplutura cremoasa, aromata, iar aluatul cu untura de o fragezime nemaipomenita. Daca aveti untura prin casa si vreti candva sa faceti o pasca va recomand reteta asta!

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 pasti in forma rotunda de 26 cm

Pentru aluat:

  • 2 oua
  • 50 gr unt
  • 100 gr untura
  • 4 linguri iaurt
  • 7 linguri zahar
  • 1 lingurita si 1/2 praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 600 gr faina

Umplutura:

  • 1.6 kg branza de vaci
  • 300 gr zahar
  • 8 oua
  • 2 linguri faina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • 1 ou pentru uns
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza:

Aluatul:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Untura, cu untul si zaharul le mixam pana obtinem o crema.

Adaugam ouale, mixam, apoi praful de copt, coaja rasa de lamaie si iaurtul.


Incorporam faina treptat, framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.

Cat pregatim umplutura il dam la rece.

Umplutura:

Branza o punem intr-un bol faramitata cu mana.

Ouale le mixam cu zaharul, dar nu foarte tare.

Peste branza punem ouale mixate, faina, coaja rasa de lamaie, esenta si le amestecam bine cu mana.


Rupem jumatate din aluat si pe o bucata de hartie de copt intindem o foaie potrivit de groasa.

Ungem o tava rotunda cu unt, luam foaia de aluat cu tot cu hartie de copt si o asezam in tava.

O tapetam bine si pe peretii tavii iar ce iese in afara taiem cu un cutit.

Intepam cu furculita din loc in loc, punem jumatate din umplutura, iar din aluatul de pe margini formam doua suluri subtirele ce le asezam peste branza in forma de cruce.

Batem un ou spuma si cu un penson ungem pasca. La fel procedam si cu cealalta pasca.


O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru o ora.


Cand este gata o scoatem, o lasam sa se raceasca si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

Rocsi 1

30.05.2014, 20:54

Multumesc Ligia

Rocsi 1

30.05.2014, 20:54

Laurici multumesc mult

mamaieelena 1

31.05.2014, 21:05

super pasca ta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pizza cu aluat pufos
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

RETETA RECOMANDATA
Pasca poloneza cu glazura de ciocolata