Pasca cu branza dulce de vaci

de anomisana in Prajituri, 24 Apr 2011 | 7338 vizualizari

 

Mai intai, Hristos a inviat si o urare pentru toti bucatarasii:

Astazi voua va doresc,
Tot ce-as vrea eu sa primesc:
Binecuvantati sa fiti
Lumina Sfanta sa primiti
In casa, in suflet si in toata viata voastra
La fiecare pas sa va-nsoteasca.


Pana anul acesta pasca era specialitatea mamei, dar cum a plecat dintre noi, m-am hotarat sa incerc sa fac si eu aceasta bunatate. Iata ce a iesit.

 

INGREDIENTE

Aluat  

  • 500 g faina
  • 125 ml lapte 
  • 80-100 g unt
  • 150 g zahar
  • 25 g drojdie
  • 2 oua
  • coaja rasa de la o lamaie

Umplutura de branza

  • branza de vaci dupa dorinta (eu am pus cam 700 g)
  • 1 zahar vanilat
  • 2 esente de rom
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingura gris
  • 1 lingura faina
  • 2 oua
  • 100-150 g stafide
  • zahar dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza dulce de vaci:

Pentru inceput am pus stafidele la inmuiat in putina apa. Apoi am cernut faina si am pus-o intr-un vas mai mare. Am facut o gaura in mijloc si in ea am pus drojdia sfaramata, putin zahar, putina apa calda, apoi am presarat cu putina faina si am lasat la cald sa cresca maiaua. Dupa ce a crescut maiaua am adaugat restul de ingrediente si am famantat circa 30-40 de minute, pana nu s-a mai lipit de mana. Am lasat aluatul aprox. o ora la dospit iar intre timp am pregatit umplutura.


Am amestecat ingredientele bine, iar la sfarsit am adaugat stafidele scurse de apa. Dupa ce a crescut aluatul, l-am impartit in doua parti: o parte mai mare, aprox 2/3 si restul de 1/3. Bucata mai mare am intins-o cu mana si am pus-o intr-o tava dreptunghiulara de cuptor pe care am tapetat-o mai intai cu hartie de copt. Bucata mica am inpartit-o in doua bucati egale pe care le-am transformat in doua snururi. Le-am impletit si le-am asezat pe conturul tavii.


Am mai lasat la dospit cam 45 de minute, apoi am adaugat umplutura.


Am uns aluatul cu putin lapte amestecat cu ou, am turnat restul de lapte cu ou peste compozitia de branza si am dat tava la cuptorul incins dinainte. Am pastrat focul mic spre mediu si am facut testul scobitorii pentru a-mi da seama cand este gata. La sfarsit am uns pasca cu putina miere.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza dulce de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

26.04.2011, 09:02

mamaieelena 1

27.04.2011, 09:15

adry88 1

15.05.2011, 11:30

tare buna este

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si stafide