Pasca cu branza dulce si ciocolata

de diamond in Prajituri, 30 Apr 2013 | 7104 vizualizari

 

pasca cu dublul strat unul de ciocolata, unul cu branza va intampina in pragul Pastelui!
cromatica e placuta nu zic nu, dar si gustul e pe masura!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat
  • 300g faina
  • 180g zahar
  • 40 gr cacao
  • 200 gr unt
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt
  • Ingrediente umplutura
  • 50 gr. unt
  • 40 gr. amidon
  • 100 gr. ciocolata alba
  • 550 gr. branza grasa de vaci
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 gr. smantana grasa
  • 4 oua
  • 150 gr. zahar
  • 1 plic zahar vanilat de bourbon
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza dulce si ciocolata:

Intr-un castron se mixeaza bine zaharul cu oualele intregi. Se adauga untul moale... mixam iar bine, bine. Se adauga apoi in ploaie faina amestecata cu praful de copt...apoi se adauga cacaoa. Va rezulta un aluat mai gros... pe care il repartizam intr-o forma cu fund si pereti detasabili...pe care o ungem cu putin ulei si o tapetam cu faina...M-am chinuit putin ca sa uniformizez compozitia in tava dar totul a iesit bine. Tava se da in cuptorul preincalzit timp de 10-15 minute, la o temperatura de 170 grade.


Intre timp pregatim umplutura: intr-un castron adaugam ingredientele la gramada...branza, oulalele batute usor, smantana, frisca lichida, amidonul, ciocolata topita amestecata cu untul, zaharul si zaharul de bourbon. Am aruncat si niste stafide inmuiate in rom. Se amesteca pana se omogenizeaza.


Intre timp scoatem blatul din cuptor iar deasupra turnam umplutura. Nivelam compozitia si dam la cuptor crescand usor temperatura la 180 grade. Cand e gata, e usor aurie deasupra... se scoate la racit... o lasam in forma pana se racoreste complet. Daca incercati sa o scoateti calda, se va crapa... si nu se va putea taia bine. Pudrati-o cu zahar sau decorati-o dupa bunul plac... se pastreaza bine la frigider!


Blatul e usor crocant ciocolatos dar compozitia e super delicioasa


Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza dulce si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Dana_Retetegg 1

01.05.2013, 14:57

MonaMimi 1

01.05.2013, 15:02

delicioasa

diamond 1

01.05.2013, 15:42

va multumesc, va pup!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert melcisori de post, cu halva
  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez

de RODIMUR 7

ieri la 23:19

Chec cu dovleac si merisoare

de katty 6

ieri la 18:15

Bors de pipote de curcan

de katty 6

ieri la 17:37

Salata de conopida cu porumb, ton si masline

de katty 6

ieri la 15:56

Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

de RODIMUR 7

pe 25.11 la 19:01

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca fara aluat cu branza de vaci