Pasca cu branza dulce si stafide

de dakris in Dulciuri, 16 Apr 2012 | 2280 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat (pt tava cu diamentrul 26 cm)
  • 500 g faina
  • 2 oua + 1 pt uns
  • 200 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 100 g unt topit
  • esenta de rom (2 linguri)
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie si de la 1/2 portocala
  • 1 praf sare
  • 25g drojdie proaspata
  • Umplutura:
  • 500 g branza dulce
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 1 lingura esenta rom
  • coaja rasa de lamaie si/sau portocala
  • 150g stafide
  • 3 linguri smantana grasa
  • 2 linguri gris
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza dulce si stafide:

Aluatul se face ca la cozonac. Se lasa la dospit si cand si-a dublat volumul se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, astfel:


1/3 din aluat se intinde in foaie rotunda si se aseaza pe fundul tavii. Din aluatul ramas se face fac 2 sau 3 suluri subtiri, care se impletesc si se aseaza pe marginea tavii, si o cruce sau orice altceva in mijloc. Se mai lasa la dospit 30 min in tava, apoi se varsa umplutura formata din branza sfaramata si scursa bine si amestecata cu restul ingredientelor. Daca se opteaza pt decorarea in mijloc, aluatul modelat dupa preferinta se aseaza peste compozitia cu branza.


Se unge cu ou si se introduce la cuptor, la foc mediu, pentru cca 1 ora.

 

TIPS-URI

1

Cand este fierbinte, se poate unge cu miere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

Mihaela11_jo 1

17.04.2012, 20:32

Super
Sarbatori Fericite! alaturi de cei dragi tie

dakris 1

19.04.2012, 07:52

Mihaela11_io, multumesc pt urari.

delia64 1

30.01.2017, 09:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel aromata la cuptor