Pasca cu branza dulce si stafide

de dakris in Dulciuri, 16 Apr 2012 | 5187 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat (pt tava cu diamentrul 26 cm)
  • 500 g faina
  • 2 oua + 1 pt uns
  • 200 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 100 g unt topit
  • esenta de rom (2 linguri)
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie si de la 1/2 portocala
  • 1 praf sare
  • 25g drojdie proaspata
  • Umplutura:
  • 500 g branza dulce
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 1 lingura esenta rom
  • coaja rasa de lamaie si/sau portocala
  • 150g stafide
  • 3 linguri smantana grasa
  • 2 linguri gris
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza dulce si stafide:

Aluatul se face ca la cozonac. Se lasa la dospit si cand si-a dublat volumul se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, astfel:

1/3 din aluat se intinde in foaie rotunda si se aseaza pe fundul tavii. Din aluatul ramas se face fac 2 sau 3  suluri subtiri, care se impletesc si se aseaza pe marginea tavii, si o cruce sau orice  altceva in mijloc. Se mai lasa la dospit 30 min in tava, apoi se varsa umplutura formata din branza sfaramata si scursa bine si amestecata cu restul ingredientelor. Daca se opteaza pt decorarea in mijloc, aluatul modelat dupa preferinta se aseaza peste compozitia cu branza.

Se unge cu ou si se introduce la cuptor, la foc mediu, pentru cca 1 ora.

TIPS-URI

1

Cand este fierbinte, se poate unge cu miere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

Mihaela11_jo 1

17.04.2012, 20:32

Super
Sarbatori Fericite! alaturi de cei dragi tie

dakris 1

19.04.2012, 07:52

Mihaela11_io, multumesc pt urari.

delia64 1

30.01.2017, 09:47

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosenkranz