Pasca cu branza dulce si stafide

de Bucataras Medi in Prajituri, 6 Apr 2010 | 16965 vizualizari

 

Va recomand de Pasti sa preparati aceasta delicioasa retete de pasca cu brinza

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • -400 g faina
  • -100 g zahar
  • -unt cat o nuca
  • -200 ml lapte
  • -2 linguri ulei
  • -2 oua
  • -esenta rom, vanilie
  • -un cub de drojdie
  • -putina sare
  • Pentru umplutura:
  • -800 g branza de vaci
  • -200 g zahar pudra
  • -unt cat o nuca
  • -4 oua
  • -2-3 linguri de smantana
  • -zahar vanilat
  • -150 g stafide
  • -1 lingura gris
  • -1 lingura faina
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -putina sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza dulce si stafide:

Din ingredientele pentru aluatul de mai sus se prepara un aluat ca la cozonac care se lasa apoi la crescut.

Aluatul se imparte astfel:odata in doua jumatati si o jumatate in trei bucati.

Din prima jumatate se intinde o foaie rotunda de marimea formei in care se coace pasca.Forma se unge cu putin unt si apoi se aseaza in ea foaia de aluat..

Din cealalta parte de aluat se fac suluri care se impletesc si se aseaza de jur-imprejur ,lipite de marginea tavii,apasand capetele astfel incat sa se uneasca intre ele.Se lasa la crescut.

Din restul de aluat se fac suluri mici care se impletesc doua cate doua si se pun deasupra umpluturii cu branza.

Pentru umplutura:se freaca branza cu untul.Se adauga ouale rand pe rand, zaharul ,zaharul vanilat,coaja de lamaie rasa,grisul,faina,smantana ,sare si se amesteca bine.Se adauga si stafidele,se omogenizeaza bine si apoi se toarna aceasta umplutura peste aluat.Deasupra se pun sulurile impletite .Se unge cu ou si se da la cuptor.Cand este gata se scoate din cuptor,se lasa sa se raceasca si apoi se scoate din forma.

Pofta buna!


Excelenta de preparat de Pasti aceasta reteta de pasca

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

COMENTARII (2)

nadina73 1

06.04.2010, 21:15

super bun ce bine arata felicitari

Bucataras Medi 1

06.04.2010, 21:19

a iesit tare buna sa stii nadina..........................multumesc de aprecieri.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34