Pasca cu branza dulce si stafide

de Bucataras Medi in Prajituri, 6 Apr 2010 | 18672 vizualizari

 

Va recomand de Pasti sa preparati aceasta delicioasa retete de pasca cu brinza

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • -400 g faina
  • -100 g zahar
  • -unt cat o nuca
  • -200 ml lapte
  • -2 linguri ulei
  • -2 oua
  • -esenta rom, vanilie
  • -un cub de drojdie
  • -putina sare
  • Pentru umplutura:
  • -800 g branza de vaci
  • -200 g zahar pudra
  • -unt cat o nuca
  • -4 oua
  • -2-3 linguri de smantana
  • -zahar vanilat
  • -150 g stafide
  • -1 lingura gris
  • -1 lingura faina
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -putina sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza dulce si stafide:

Din ingredientele pentru aluatul de mai sus se prepara un aluat ca la cozonac care se lasa apoi la crescut.

Aluatul se imparte astfel:odata in doua jumatati si o jumatate in trei bucati.

Din prima jumatate se intinde o foaie rotunda de marimea formei in care se coace pasca.Forma se unge cu putin unt si apoi se aseaza in ea foaia de aluat..

Din cealalta parte de aluat se fac suluri care se impletesc si se aseaza de jur-imprejur ,lipite de marginea tavii,apasand capetele astfel incat sa se uneasca intre ele.Se lasa la crescut.

Din restul de aluat se fac suluri mici care se impletesc doua cate doua si se pun deasupra umpluturii cu branza.

Pentru umplutura:se freaca branza cu untul.Se adauga ouale rand pe rand, zaharul ,zaharul vanilat,coaja de lamaie rasa,grisul,faina,smantana ,sare si se amesteca bine.Se adauga si stafidele,se omogenizeaza bine si apoi se toarna aceasta umplutura peste aluat.Deasupra se pun sulurile impletite .Se unge cu ou si se da la cuptor.Cand este gata se scoate din cuptor,se lasa sa se raceasca si apoi se scoate din forma.

Pofta buna!


Excelenta de preparat de Pasti aceasta reteta de pasca

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

nadina73 1

06.04.2010, 21:15

super bun ce bine arata felicitari

Bucataras Medi 1

06.04.2010, 21:19

a iesit tare buna sa stii nadina..........................multumesc de aprecieri.

Rahela Velicu 1

26.12.2017, 22:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8623 puncte

MotanLaOale

7825 puncte

katty

6435 puncte

Lau

Lau 9

6392 puncte

Rocsi

6221 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornuri pufoase cu fineti
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui picante  cu bere si stafide

ieri la 22:20

Turtă dulce

ieri la 22:18

Aperitive de sarbatoare

ieri la 21:14

Tarta cu pere si branza

de oanapl 6

ieri la 21:06

RETETA RECOMANDATA
Chec in doua culori