Pasca cu branza si smantana

de Catalina L in Dulciuri, 15 Mai 2016 | 886 vizualizari

 

Astazi catolicii sarbatoresc Rusaliile.
Rusaliile (din latină rosalia) (cunoscute și drept Pogorârea (coborârea) Sfântului Duh (Sfântului Spirit)) reprezintă o sărbătoare creștină importantă, prăznuită întotdeauna duminica, la 50 de zile după Paști. De Rusalii este comemorată coborârea Sfântului Duh asupra ucenicilor lui Iisus din Nazaret. 
Lunea Rusaliilor este zi nelucrătoare în România, Austria, Belgia, Cipru, Danemarca, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Islanda, Luxemburg, Țările de Jos, în unele cantoane din Elveția, Madagascar, Norvegia,Portugalia, Senegal, Ungaria, Togo. În Suedia nu mai este zi nelucrătoare din 2006, an în care la 6 iunie (sărbătoare națională suedeză) a devenit zi nelucrătoare.
Va propun cu aceasta ocazie o reteta noua de pască: cu aluat briosat de pirojki si cu o umplutura cremoasa din branza, smantana si unt. O voi reface cu siguranta.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

  • 250 g de faina
  • 8 cl de lapte caldut
  • 1/2 plic de drojdie uscata
  • 1/2 lingura de zahar
  • ½ lingurita de sare
  • 1 ou
  • 50 g unt moale

Pentru umplutura:

  • 700 g branza cremoasa de vaci
  • 200 g smantana
  • 100 g unt moale
  • 2 oua
  • 250 g zahar
  • 150 g faina
  • vanille
  • coaja de la o lamaie
  • 75 g stafide, cirese confiate

1 galbenus de ou

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza si smantana:

Se dizolvă drojdia în puțin lapte caldut cu zahărul.


Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute.


Intr-un bol se toarnă făina, sarea și untul tăiat bucățele.


Se amestecă bine până când untul este complet încorporat.


Se adauga drojdia, oul si treptat laptele caldut.


Frământați bine pana cand aluatul devine elastic si neted (la robot timp de aproximativ 8 minute).


Se acopera si se lasa aluatul să crească într-un loc cald aproximativ 2-3 ore.


Se prepara umplutura: Se freaca branza cu zaharul si untul. Adaugam ouale intregi, coaja de lamaie, smantana, faina, vanilia si amestecam bine.


La urma punem stafidele si cateve cirese confiate taiate in 2.


Se framanta un plic aluatul pentru a-l degaza.


Intindem aluatul într-o foaie subtire si-l punem intr-o forma unsa. Se varsa deasupra compozitia de branza si se unge cu galbenusul batut.


Deasupra se poate decora cu resturi de aluat, cu stafide si fructe confiate.


Dati la cuptor la 180°C pentru 45-50 de minute- verificati cu o scobitoare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Bunica 1

15.05.2016, 18:20

Foarte bună!

Valclaudia 1

15.05.2016, 22:12

e tare buna!

noiinbucatarie 1

16.05.2016, 09:23

foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!