Pasca cu branza si smantana

de Rocsi in Dulciuri, 20 Apr 2014 | 3426 vizualizari

 

Hristos a inviat! Dragilor va doresc sa aveti parte de un Paste fericit, multa sanatate, bucurii, sa traiti clipe frumoase alaturi de cei dragi si Sfanta Lumina sa va patrunda in casa si sufletele voastre!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 100 gr unt (eu am folosit cu o grasime de 80%)
  • 100 gr iaurt
  • 50 gr zahar
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • 350-400 gr faina
  • coaja rasa de lamaie

Pentru umplutura:

  • 800 gr branza de vaci
  • 350 gr smantana
  • 5 oua
  • 200 gr zahar
  • 50 gr stafide
  • coaja rasa de lamaie
  • coaja rasa de portocala
  • 3 lingurite esenta de rom
  • un praf de sare
  • 1 ou pentru uns
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza si smantana:

Aluatul:

Intr-un vas punem untul taiat cubulete cu un praf de sare, zaharul si le frecam pana obtinem o crema.

Adaugam ouale si mixam, apoi iaurtul.

Incorporam praful de copt, coaja rasa de lamaie si la final faina cernuta.

Framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen.

Formam o bila din el si il dam la frigider.


Umplutura:

Separam ouale si albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi zaharul treptat pana obtinem o bezea.

Intr-un bol punem branza faramitata cu mana, smantana (puteti pune si mai multa smantana) si le amestecam bine.

Adaugam stafidele, coaja rasa de lamaie si portocala si esenta de rom.

La final incorporam bezeaua, cu o paleta de silicon cu miscari usoare de sus in jos.


Ungem o tava de tort cu diametrul de 26 cm, cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.

Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie potrivita, o asezam in tava inclusiv pe peretii tavii.

Punem umplutura peste foaie, o nivelam iar surplusul de aluat de pe margini il taiem.

Batem un ou spuma si cu un pensonas ungem pasca deasupra.

O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, cam 45-55 de minute pana este bine coapta (facem testul cu scobitoarea).


O scoatem cand este gata, o lasam sa se raceasca apoi o invelim in folie alimentara sa se pastreze frageda.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

JulyCris 1

24.04.2014, 19:39

Yamyyyy

Rocsi 1

24.04.2014, 20:41

Mokuska multumesc mult

Rocsi 1

24.04.2014, 20:41

Multumesc July!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza si smantana