Pasca cu branza si stafide

de mamaieelena in Dulciuri, 18 Apr 2012 | 3577 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg branza dulce
  • 200 g smantana
  • 100 g stafide(inmuiate in coniac)
  • 3 plicuri cu zahar vanilat
  • 1 fiola cu esenta de rom
  • 2 lingurite cu coaja rasa de lamaie
  • 250 g zahar
  • 3 oua intregi
  • 6 albusuri
  • 3 linguri cu gris
  • 1 lingurita rasa
  • Pentru foaie;
  • 1 ou
  • 100ml apa
  • sare un varf de cutit
  • 1 ligura cu ulei
  • faina (cat cuprinde)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza si stafide:

Se pregateste mai intai aluatul: intr-un vas se pun toate ingredientele mai putin faina deoarece aceasta se pune treptat pana se obtine un aluat compact si elastic.

Il lasam sa se odihneasca acoperit cu un prosop, pana pregatim umplutura astfel: branza se pune intr-un castron in care se vor pune mirodeniile, zaharul si se amesteca bine pana se dizova zaharul, apoi ouale pe care le-am batut separat amestecandu-le dupa aceea in branza la fel si albusurile. La sfarsit vom pune sarea, stafidele scurse de alcool si grisul.

Acum luam aluatul si punem pe masa de lucru pe care vom pune faina si intindem cu sucitorul dand forma rotunda .Forma rotunda in care vom pune pasca se unge cu margarina si se aseaza aluatul intins subtire. Surplusul de aluat se taie cu un cutit si se da deoparte si acum se pune branza in tava.Din aluatul ramas am intins iar o foaie dreptunghiulara din care se taie fasii lungi pentru a face din trei bucati impletitura de pe margine dar si crucea din mijloc.

Se da la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ o ora. Cand este rumena si branza s-a intarit este gata. Eu am rumenit-o cam mult. Spre sfarsit trebuie atentie ca repede se rumeneste. A fost foarte pufoasa, aromata si gustoasa.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

ieri la 20:46

Paste cu sunculita si oua

ieri la 19:31

Fasole lata cu porc si sos de mustar la slow cooker Crock Pot

ieri la 19:26

RETETA RECOMANDATA
Floare impletita cu nuca