Pasca cu branza si stafide

de mamaieelena in Dulciuri, 18 Apr 2012 | 2439 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg branza dulce
  • 200 g smantana
  • 100 g stafide(inmuiate in coniac)
  • 3 plicuri cu zahar vanilat
  • 1 fiola cu esenta de rom
  • 2 lingurite cu coaja rasa de lamaie
  • 250 g zahar
  • 3 oua intregi
  • 6 albusuri
  • 3 linguri cu gris
  • 1 lingurita rasa
  • Pentru foaie;
  • 1 ou
  • 100ml apa
  • sare un varf de cutit
  • 1 ligura cu ulei
  • faina (cat cuprinde)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza si stafide:

Se pregateste mai intai aluatul: intr-un vas se pun toate ingredientele mai putin faina deoarece aceasta se pune treptat pana se obtine un aluat compact si elastic.


Il lasam sa se odihneasca acoperit cu un prosop, pana pregatim umplutura astfel: branza se pune intr-un castron in care se vor pune mirodeniile, zaharul si se amesteca bine pana se dizova zaharul, apoi ouale pe care le-am batut separat amestecandu-le dupa aceea in branza la fel si albusurile. La sfarsit vom pune sarea, stafidele scurse de alcool si grisul.


Acum luam aluatul si punem pe masa de lucru pe care vom pune faina si intindem cu sucitorul dand forma rotunda .Forma rotunda in care vom pune pasca se unge cu margarina si se aseaza aluatul intins subtire. Surplusul de aluat se taie cu un cutit si se da deoparte si acum se pune branza in tava.Din aluatul ramas am intins iar o foaie dreptunghiulara din care se taie fasii lungi pentru a face din trei bucati impletitura de pe margine dar si crucea din mijloc.


Se da la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ o ora. Cand este rumena si branza s-a intarit este gata. Eu am rumenit-o cam mult. Spre sfarsit trebuie atentie ca repede se rumeneste. A fost foarte pufoasa, aromata si gustoasa.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

MotanLaOale 1

19.04.2012, 18:55

jolygina 1

21.04.2012, 19:14

foarte buna mamaie

Angelina_Elena 1

21.05.2012, 08:50

delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34