Pasca cu smantana

de Rocsi in Prajituri, 16 Mai 2013 | 3144 vizualizari

 

Stiu ca unii o sa ziceti ca este cam tarziu sa postez reteta de pasca acum , dar eu stiu ca se face pana la Inaltare asa ca daca va place puteti sa o preparati. A fost pasca cea mai apreciata asta cu smantana. S-a mancat toata din prima zi, musafirilor le-a placut foarte mult, am facut una si bunicilor si mi-au zis ca le-a placut mai mult decat cea cu branza, ca din aia cu branza au mai mancat si anii trecuti (Tari buna a fost copchila si am mancat-o tati in doua zile! Da si buna era! cam asa mi-au zis bunicii). Deci un mare succes!

 

INGREDIENTE

  • Pentru Blat:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • 750 gr smantana de tara
  • 1 cana zahar
  • 5 oua
  • 3-4 linguri gris
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu smantana:

Cu o seara inainte pregatim smantana. Intr-un bol turnam cam 1/2 kg faina de porumb. Intr-un prosop curat de bucatarie punem smantana, o strangem ca o bocceluta si o lasam peste noapte sa se scurga, in bucatarie, dar sa nu fie prea cald.

Blatul:

Intr-un bol punem ouale si le mixam impreuna cu zaharul pana devin spuma. Incorporam faina, praful de copt, esenta de rom. Luam int-un vas putina compozitie si o amestecam cu cacao. Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt, turnam compozitia alba, apoi ici colo compozitia de cacao si cu o scobitoare trasam niste linii. Bagam blatul la copt pentru 12 minute (daca tava este mai inalta si nu prea lata lasati blatul cam 15 minute pentru ca atunci cand punem umplutura sa nu se amestece cu compozitia de blat).

Umplutura:

Dupa ce s-a scurs smantana peste noapte o scoatem din prosop. Vom obtine un bulgare cremos avand aceeasi consistenta ca si mascarponele.
Ouale le mixam impreuna cu zaharul. Adaugam smantana si mixam la o treapta mica, aromatizam cu esenta de rom, coaja rasa de lamaie, zaharul cu pastai de vanilie. La final punem grisul si il incorporam usor cu o paleta de silicon.  O sa se aleaga putin smantana pentru ca e foarte grasa, dar nu va speriati pentru ca totul iese bine.

Scoatem blatul  dupa cele 12 minute, punem umplutura uniform cu o lingura si o bagam iarasi la cuptor. O lasam la 180 de grade, circa 50-60 de minute. Deasupra prinde o culoare rumena, frumoasa, este gata si trebuie sa o scoatem din cuptor.

O lasam sa se raceasca si este numai buna de servit. Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Rocsi 1

18.05.2013, 22:15

Diana

Rocsi 1

18.05.2013, 22:16

Multumesc Adriana

Rocsi 1

18.05.2013, 22:16

Mena multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!