Pasca cu smantana

de Rocsi in Prajituri, 16 Mai 2013 | 3406 vizualizari

 

Stiu ca unii o sa ziceti ca este cam tarziu sa postez reteta de pasca acum , dar eu stiu ca se face pana la Inaltare asa ca daca va place puteti sa o preparati. A fost pasca cea mai apreciata asta cu smantana. S-a mancat toata din prima zi, musafirilor le-a placut foarte mult, am facut una si bunicilor si mi-au zis ca le-a placut mai mult decat cea cu branza, ca din aia cu branza au mai mancat si anii trecuti (Tari buna a fost copchila si am mancat-o tati in doua zile! Da si buna era! cam asa mi-au zis bunicii). Deci un mare succes!

 

INGREDIENTE

  • Pentru Blat:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • 750 gr smantana de tara
  • 1 cana zahar
  • 5 oua
  • 3-4 linguri gris
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu smantana:

Cu o seara inainte pregatim smantana. Intr-un bol turnam cam 1/2 kg faina de porumb. Intr-un prosop curat de bucatarie punem smantana, o strangem ca o bocceluta si o lasam peste noapte sa se scurga, in bucatarie, dar sa nu fie prea cald.


Blatul:


Intr-un bol punem ouale si le mixam impreuna cu zaharul pana devin spuma. Incorporam faina, praful de copt, esenta de rom. Luam int-un vas putina compozitie si o amestecam cu cacao. Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt, turnam compozitia alba, apoi ici colo compozitia de cacao si cu o scobitoare trasam niste linii. Bagam blatul la copt pentru 12 minute (daca tava este mai inalta si nu prea lata lasati blatul cam 15 minute pentru ca atunci cand punem umplutura sa nu se amestece cu compozitia de blat).


Umplutura:


Dupa ce s-a scurs smantana peste noapte o scoatem din prosop. Vom obtine un bulgare cremos avand aceeasi consistenta ca si mascarponele.
Ouale le mixam impreuna cu zaharul. Adaugam smantana si mixam la o treapta mica, aromatizam cu esenta de rom, coaja rasa de lamaie, zaharul cu pastai de vanilie. La final punem grisul si il incorporam usor cu o paleta de silicon. O sa se aleaga putin smantana pentru ca e foarte grasa, dar nu va speriati pentru ca totul iese bine.


Scoatem blatul dupa cele 12 minute, punem umplutura uniform cu o lingura si o bagam iarasi la cuptor. O lasam la 180 de grade, circa 50-60 de minute. Deasupra prinde o culoare rumena, frumoasa, este gata si trebuie sa o scoatem din cuptor.


O lasam sa se raceasca si este numai buna de servit. Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Rocsi 1

18.05.2013, 22:15

Diana

Rocsi 1

18.05.2013, 22:16

Multumesc Adriana

Rocsi 1

18.05.2013, 22:16

Mena multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mini cozonacei cu nuca, cacao si scortisoara