Pasca cu smantana

de Rocsi in Prajituri, 16 Mai 2013 | 6801 vizualizari

 

Stiu ca unii o sa ziceti ca este cam tarziu sa postez reteta de pasca acum , dar eu stiu ca se face pana la Inaltare asa ca daca va place puteti sa o preparati. A fost pasca cea mai apreciata asta cu smantana. S-a mancat toata din prima zi, musafirilor le-a placut foarte mult, am facut una si bunicilor si mi-au zis ca le-a placut mai mult decat cea cu branza, ca din aia cu branza au mai mancat si anii trecuti (Tari buna a fost copchila si am mancat-o tati in doua zile! Da si buna era! cam asa mi-au zis bunicii). Deci un mare succes!

 

INGREDIENTE

  • Pentru Blat:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • 750 gr smantana de tara
  • 1 cana zahar
  • 5 oua
  • 3-4 linguri gris
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu smantana:

Cu o seara inainte pregatim smantana. Intr-un bol turnam cam 1/2 kg faina de porumb. Intr-un prosop curat de bucatarie punem smantana, o strangem ca o bocceluta si o lasam peste noapte sa se scurga, in bucatarie, dar sa nu fie prea cald.

Blatul:

Intr-un bol punem ouale si le mixam impreuna cu zaharul pana devin spuma. Incorporam faina, praful de copt, esenta de rom. Luam int-un vas putina compozitie si o amestecam cu cacao. Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt, turnam compozitia alba, apoi ici colo compozitia de cacao si cu o scobitoare trasam niste linii. Bagam blatul la copt pentru 12 minute (daca tava este mai inalta si nu prea lata lasati blatul cam 15 minute pentru ca atunci cand punem umplutura sa nu se amestece cu compozitia de blat).

Umplutura:

Dupa ce s-a scurs smantana peste noapte o scoatem din prosop. Vom obtine un bulgare cremos avand aceeasi consistenta ca si mascarponele.
Ouale le mixam impreuna cu zaharul. Adaugam smantana si mixam la o treapta mica, aromatizam cu esenta de rom, coaja rasa de lamaie, zaharul cu pastai de vanilie. La final punem grisul si il incorporam usor cu o paleta de silicon.  O sa se aleaga putin smantana pentru ca e foarte grasa, dar nu va speriati pentru ca totul iese bine.

Scoatem blatul  dupa cele 12 minute, punem umplutura uniform cu o lingura si o bagam iarasi la cuptor. O lasam la 180 de grade, circa 50-60 de minute. Deasupra prinde o culoare rumena, frumoasa, este gata si trebuie sa o scoatem din cuptor.

O lasam sa se raceasca si este numai buna de servit. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonac rapid