Pasca umpluta cu stafide

de Ligia Bxl in Dulciuri, 25 Apr 2014 | 1382 vizualizari

 

Hristos a inviat! Imi place pasca de orice fel,cu branza,cu ciocolata sau cacao,pasca sa fie :)

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 350 gr faina
  • 2 galbenusuri+1 pentru uns
  • 85 gr zahar
  • 20 gr drojdie
  • 250 ml lapte
  • 50 gr iaurt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 gr unt
  • 50 ml ulei
  • coaja rasa de lamaie Bio

Pentru umplutura:

  • 250 gr stafide
  • 2 fiole esenta de rom
  • 2 albusuri
  • 2 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca umpluta cu stafide:

Mai intai am facut maiaua din 50 gr faina,100 ml lapte,drojdie si o lingurita de zahar pe care am acoperit-o si am lasat-o la crescut.


Dupa ce a dospit am turnat-o peste faina cernuta si am framantat adaugand treptat galbenusurile,vanilia,coaja rasa de lamaie,laptele caldut,iaurtul,untul topit,uleiul si zaharul.


Am framantat bine aluatul pana cand acesta nu sa mai lipit de maini.


L-am acoperit cu un prosop curat si l-am lasat la loc calduros.


In acest timp am preparat umplutura:am lasat stafidele sa se inmoaie in apa calda cam o jumatate de ora.Le-am presat bine de apa si le-am amestecat cu esenta de rom si albusurile batute spuma cu zaharul.


Dupa ce a crescut bine aluatul,am oprit din el ptr decor,iar din cel ramas am intins o foaie cu mana(am pus compozitia intr-o forma de hartie,se poate pune intr-o cratita sau o forma de tarta ,apoi peste am adaugat compozitia de stafide iar pe deasupra am rulat un colacel sau se poate impleti.


La final am uns cu galbenus si am dat pentru o ora la cuptor,la foc potrivit apoi am facut testul cu scobitoarea.


Paste fericit si pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca umpluta cu stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

tarasmariana 1

04.05.2014, 06:04

Rahela Velicu 1

02.04.2018, 10:36

Interesanta!

-Marius- 1

02.04.2018, 11:05

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pasca traditionala cu branza si smantana