Pasta de ardei capia

de camelia75 in Conserve, 15 Sep 2013 | 54232 vizualizari

 

A sosit vremea conservelor!:)
De vre-o saptamana ma “lupt” sa-mi umplu camara cu toate cele necesare pentru iarna: gemuri , muraturi si alte legume care stau “cuminti” la congelat.
Zilele trecute am fost la mama si am vazut-o pregatind aceasta pasta de ardei capia, care spune ea: “face minuni daca adaugi numai 1-2 lingurite la orice fel de mancare”. Nu este foarte greu de facut,insa timpul de fierbere mi-a cam dat nervii peste cap!:))

 

INGREDIENTE

  • 6 kg de ardei capia (necuratati)
  • 2 linguri rase cu sare pentru muraturi (sau dupa gust)
  • 1 lingurita de piper(optional)
  • 2-3 foi de dafin
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de ardei capia:

1.Spalati si curatati ardeii.

2.Dati ardeii capia prin masina de tocat sau ii puteti mixa in robotul de bucatarie.

3.Adaugati sarea si puneti ardeiul intr-o oala(de preferat una care stiti ca nu lipeste).Lasati sa fiarba la foc mic pana se evapora toata apa.Amestecati constant pentru a nu se lipi.

4.Cand apa s-a evaporat adaugati piperul si foile de dafin.Mai lasati pe foc 5-10 minute sa fiarba impreuna,apoi scoateti foile de dafin.Daca doriti puteti adauga 1-2 aspirine sau putin conservant.(eu nu am pus)

5.Puneti pasta de ardei fierbinte in borcane sterilizate pe care le inchideti etans. (recomand borcane mici) Pastrati borcanele invelite in paturi 1-2 zile,pana se racesc complet.

6.Depozitati borcanele intr-un loc racoros si uscat.

Dupa ce desfaceti borcanele,pastrati-le la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de ardei capia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

T I M E A 1

16.09.2013, 21:08

super

Sunday 1

30.08.2014, 16:02

'Pentru a nu se altera pasta de ardei dupa deschidera recipientului,poti adauga ulei peste contzinut pana e acoperit complect si nu patrunde aerul,astfel se poate pastra un timp mai indelungat'
Buna retzeta si ushoara
'Se poate aplica si la pasta de roshii sau legume'

oana_d 1

31.08.2023, 08:00

Dupa ce dai la blender lasa la scurs intr-o strecuratoare macar jumatate de ora si nu mai ai de fiert ore intregi. Zeama o pui la congelator in pungi pt cuburi de gheatza si o folosesti la mancare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rosii cu ardei pentru ciorbe,mancaruri