Pasta de ardei capia

de camelia75 in Conserve, 15 Sep 2013 | 54206 vizualizari

 

A sosit vremea conservelor!:)
De vre-o saptamana ma “lupt” sa-mi umplu camara cu toate cele necesare pentru iarna: gemuri , muraturi si alte legume care stau “cuminti” la congelat.
Zilele trecute am fost la mama si am vazut-o pregatind aceasta pasta de ardei capia, care spune ea: “face minuni daca adaugi numai 1-2 lingurite la orice fel de mancare”. Nu este foarte greu de facut,insa timpul de fierbere mi-a cam dat nervii peste cap!:))

 

INGREDIENTE

  • 6 kg de ardei capia (necuratati)
  • 2 linguri rase cu sare pentru muraturi (sau dupa gust)
  • 1 lingurita de piper(optional)
  • 2-3 foi de dafin
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de ardei capia:

1.Spalati si curatati ardeii.

2.Dati ardeii capia prin masina de tocat sau ii puteti mixa in robotul de bucatarie.

3.Adaugati sarea si puneti ardeiul intr-o oala(de preferat una care stiti ca nu lipeste).Lasati sa fiarba la foc mic pana se evapora toata apa.Amestecati constant pentru a nu se lipi.

4.Cand apa s-a evaporat adaugati piperul si foile de dafin.Mai lasati pe foc 5-10 minute sa fiarba impreuna,apoi scoateti foile de dafin.Daca doriti puteti adauga 1-2 aspirine sau putin conservant.(eu nu am pus)

5.Puneti pasta de ardei fierbinte in borcane sterilizate pe care le inchideti etans. (recomand borcane mici) Pastrati borcanele invelite in paturi 1-2 zile,pana se racesc complet.

6.Depozitati borcanele intr-un loc racoros si uscat.

Dupa ce desfaceti borcanele,pastrati-le la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de ardei capia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

T I M E A 1

16.09.2013, 21:08

super

Sunday 1

30.08.2014, 16:02

'Pentru a nu se altera pasta de ardei dupa deschidera recipientului,poti adauga ulei peste contzinut pana e acoperit complect si nu patrunde aerul,astfel se poate pastra un timp mai indelungat'
Buna retzeta si ushoara
'Se poate aplica si la pasta de roshii sau legume'

oana_d 1

31.08.2023, 08:00

Dupa ce dai la blender lasa la scurs intr-o strecuratoare macar jumatate de ora si nu mai ai de fiert ore intregi. Zeama o pui la congelator in pungi pt cuburi de gheatza si o folosesti la mancare

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pasta de ardei iuti