Pastă de susan - Tahini

de alice_ciobanu in Sosuri, 31 Mai 2011 | 6408 vizualizari

 

Am făcut pastă de susan în casă. Şi pentru că mi-a ieşit şi sunt mândră de asta, o să pun reţeta şi aici poate mai încearcă cineva.

 

INGREDIENTE

  •  seminţe de susan - plic de 100 gr din supermarket 
  •  25 ml ulei
  •  răbdare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastă de susan - Tahini:

Se pun seminţele de susan într-o tigaie la foc mic, amestecând tot timpul pentru că se prăjesc foarte repede. Seminţele de susan nu trebuie să se rumenească ci doar să devina puţin casante şi lucioase.


Se trag apoi de pe foc şi se pun într-un bol înalt şi se mixează cu ulei. Aveţi grijă să mixaţi seminţele cu mixerul vertical, cu lama mică şi în reprize scurte. Nu ţineţi mixerul pe viteză mare şi nici timp îndelungat pentru că riscaţi să-l stricaţi. La viteză mică, în reprize scurte de câte 20-30 secunde, cu multă răbdare veţi obţine pasta de susan atât de necesară pentru unele preparate arăbeşti. Nu a ieşit atât de fină ca cele din comerţ, dar pentru ustensilele casnice obişnuite cu care a fost prelucrată, eu sunt mai mult decât mulţumită. Iar raportul preţ - calitate bate de departe pe cele de pe raftul magazinelor cu specific.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastă de susan - Tahini" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Criss 1

06.06.2011, 11:28

Ce fel de ulei ai folosit?

alice_ciobanu 1

08.06.2011, 13:53

ideal ar fi sa folosesti ulei de susan. dar pt ca nu am gasit, plus ca este sif scump..am folosit ulei de floarea soarelui, de prima presa. Nu poti folosi altfel de ulei pt ca nu trebuie sa aiba aroma decit de susan

deyutzky 1

14.06.2011, 20:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pasta si sos tahini