Paste alla bolognese

de Brindusa in Fusilli, 16 Apr 2011 | 3663 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne vita, tocata
  • 1 morcov
  • 1 bucata telina
  • 1 ceapa mare
  • 4 linguri ulei de masline
  • 200 ml vin
  • 1 cutie mica pulpa de rosii Cirio
  • 1 lingurita maghiran, busuioc, oregano
  • sare, piper dupa gust
  • paste, fierte
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste alla bolognese:

Toaca (sau da pe razatoarea mica) ceapa, morcovul si telina


Intr-o tigaie mare incalzeste uleiul. Pune legumele si lasa 2-3 minute sa se inmoaie


Adauga carnea tocata


Amesteca si lasa la foc mediu pana ce tot sucul s-a evaporat.


Pune vinul si ierburile uscate


Amesteca si lasa la foc mic 7-8 minute (sa se evapore lichidul)


Adauga rosiile. Amesteca bine


Da focul foarte mic, pune un capac si gateste carnea 2-3ore. Stiu ca pare mult, dar acesta este secretul unui sos alla bolognese reusit. Daca sosul scade foarte mult, ca sa nu se arda poti pune putin vin sau apa.


Spre sfarsit, pune pastele la fiert.


Pune sare si piper dupa gust si serveste paste cu sosul de carne si o salata. Pofta buna.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste alla bolognese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (11)

Lau 1

17.04.2011, 13:21

divainbucatarie 1

18.04.2011, 09:59

sweetjolly77 1

09.01.2012, 10:02

Astazi fac pasteee!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aluat de pizza rapid si pizza Romana