Paste fusilli cu busuioc si sos de rosii

de susu in Fusilli, 24 Feb 2016 | 2008 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr paste fusilli
  • 80 gr branza cremoasa gen feta
  • 2 linguri telemea veche rasa
  • 2 linguri cascaval ras
  • busuioc proaspat sau uscat
  • 1 lgt curry
  • 1 lgt boia dulce
  • 2 maini de masline kalamata
  • cateva felii de telina pentru gust
  • 4 rosii chery taiate in doua
  • 1 legatura de patrunjel
  • 5 catei mari de usturoi
  • 5 linguri pasta concentrata de rosii,
  • 200-300 ml
  • 7 linguri sos de rosii cu busuioc facut in casa
  • un praf de nucsoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste fusilli cu busuioc si sos de rosii:

Folosim 1 l de apa la 100 gr de paste deci punem la fiert 2 l de apa. Cand apa incepe sa fiarba adaugam 2 lgt rase de sare si amestecam. Cand clocoteste apa punem pastele si amestecam in ele pe parcursul fierberii. Lasam sa fiarba al dente si cand sunt gata le punem in strecuratoare deasupra oalei in care au fiert, astfel devin mai moi.


Calim usturoiul zdrobit in 50 gr de unt si cateva lg de ulei de masline. Urmeaza telina taiata felii foarte subtiri, maslinele si rosiile.


Adaugam pasta de rosii, busuioc, condimentele, piper proaspat macinat si un sfert cana de apa de la fiertura pastelor. Lasam sa scada sosul si spre sfarsit punem branza, amestecam, scurgem pastele si le adaugam in vreo trei transe amestecand dupa fiecare ca sa se incorporeze bine sosul. Lasam pe foc pastele impreuna cu sosul pentru cateva minute.


La sfarsit punem si patrunjelul, amestecam si punem capacul 10 minute ca sa se lege. Eu am pus telina pentru gust, daca doriti o puteti indeparta cand e gata sosul. 200 gr paste ajung pentru 3 portii. Puteti folosi si 200 gr de bacon daca va place cu carne.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste fusilli cu busuioc si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Gherca Daniela 1

24.02.2016, 16:23

MotanLaOale 1

24.02.2016, 16:56

Bya Ralu 1

24.02.2016, 18:41

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu sunca