Paste alla puttanesca cu dovlecei

de simona72 in Spaghete, 14 Mar 2013 | 2012 vizualizari

 

Imi plac pastele in mod deosebit pt ca le poti combina dupa bunul plac si dupa ce ai in casa si pt ca se fac f repede. Reteta originala nu are dovlecei...dar exact ce va spuneam, nu sunt reguli stricte cind vine vorba de paste, doar gustul conteaza....

 

INGREDIENTE

  • spaghetti sau orice alte paste(eu am avut tagliattele)
  • 2 dovlecei micuti
  • pt sos:
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • un ardei iute
  • o cutie de rosii in suc
  • o lingura capere
  • 2 catei de usturoi
  • 2 lingurite de sos pesto
  • 2 felii bacon sau sunca praga am avut eu
  • pt decor:
  • felii de mozzarela
  • o rosie
  • jumatate de lingurita rozmarin
  • cascaval ras pt servit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste alla puttanesca cu dovlecei:

Dovleceii ii spalam, le taiem capetele, ii taiem felii si ii prajim intr-o tigaie gril. Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Facem sosul: punem tigaia pe foc cu uleiul, taiem baconul sau sunca feliute si le prajim usor, adaugam usturoiul si ardeiul iute taiate marunt, lasam 1 minut,adaugam rosiile date prin robot si sucul de la rosii, sosol pesto, caperele, sare, piper.

Pastele fierte  le punem intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline, peste paste punem sosul, le amestecam putin sa se intrepatrunda sosul cu pastele, deasupra punem feliutele de dovlecei(daca sunt prea mari le taiem in jumatate), rosia taiata cubulete, mozzarela taiata si ea cubulete, presaram putin rozmarin si dam la cuptorul incins la 180 grade pt 15 minute.

Se servesc calde cu putin cascaval ras deasupra.

Pofta buna!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Paste alla puttanesca cu dovlecei-0
Paste alla puttanesca cu dovlecei-1
Paste alla puttanesca cu dovlecei-2
Paste alla puttanesca cu dovlecei-3
Paste alla puttanesca cu dovlecei-4
Paste alla puttanesca cu dovlecei-5
Paste alla puttanesca cu dovlecei-6
Paste alla puttanesca cu dovlecei-7

COMENTARII (13)

portiadelumina

portiadelumina 1

14.03.2013, 13:45

După ce m-am frect la ochi de vreo două ori, ca să nimeresc bine titlul am văzut apoi la reţetă că-i vorba de ceva special. Super!

simona72

simona72 1

14.03.2013, 15:32

parinte

ianculubita

ianculubita 1

14.03.2013, 15:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!