Paste by me

de amradu in Penne, 14 Ian 2017 | 2531 vizualizari

 

Reteta inventata de mine. Personal, nu am mancat paste mai bune, nici macar in Italia.
Motto: Mananci o data, nu uiti niciodata! :)

 

INGREDIENTE

  • 400 g penne (Baneasa)
  • 4 carnati semi-afumati
  • 250g kaiser (fara os)
  • 1 ardei kapia
  • 1 ceapa medie
  • 500 g ciuperci
  • 2 ardei iuti (verzi)
  • 200 g pasta tomate (Sultan)
  • 200 g parmezan
  • 2 graunti usturoi
  • 1 lingura ulei floarea soarelui
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
  • chili
  • cimbru
  • busuioc
  • 1 foaie de dafin
  • boia iute
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste by me:

1. Se pune o oala cu apa la fiert, cu sare si o lingura ulei de masline, cand apa incepe sa fiarba, se adauga pennele si se lasa pe foc aproximativ 5-7 min, se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca.


2. Kaiserul taiat feliute si carnatii taiati rondele se trag la tigaie aprox.8-10 min, amestecandu-se constant. Grasimea de la kaiser se topeste si nu este nevoie de ulei!


3. Intr-o tigaie antiaderenta, se pune o lingura de ulei de floarea soarelui si se trag la tigaie ceapa taiata solzi, ardeiul kapia taiat feliute si ardeiul iute rondele pana se inmoaie si capata culoare. Se amesteca constant si se adauga sare si piper.


4. Ciupercile se taie felii si se trag la tigaie (fara ulei). In primele 5 minute cu capacul pus, dupa inca 5-7 minute fara capac. Se adauga un praf de sare.


5. Sosul de rosii -Pasta de tomate de la Sultan (sau Olimpia) se pune in tigaie (oala) se adauga o cana de apa, o foaie de dafin si se amesteca la foc mediu aproximativ 4 min, dupa se adauga sare, piper, chili, cimbru, busuiocș se amesteca bine si se mai lasa cateva minute la scazut, dupa care 2 graunti de usturoi pisati se adauga peste sos si se mai lasa 1 min.


6. Se amesteca toate ingredientele, se pune in farfurie si se adauga parmezan in functie de preferinte.

TIPS-URI

1

Sosul este cheia succesului in aceasta reteta. Daca sosule de rosii sau pasta de tomate nu este de calitate superioara, tot efortul este in van. Eu recomand Sultan sau Olimpia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste by me" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

diaconta 1

15.01.2017, 17:19

Cred ca a fost foarte gustos

Rocsi 1

15.01.2017, 18:41

Par sa fie tare bune!

miki_a 1

17.01.2017, 18:38

Foarte bine le-ai pregatit si combinat! Si intr-adevar, sosul reusit e cel care face diferenta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Penne cu pui provencal