Paste by me

de amradu in Penne, 14 Ian 2017 | 1401 vizualizari

 

Reteta inventata de mine. Personal, nu am mancat paste mai bune, nici macar in Italia.
Motto: Mananci o data, nu uiti niciodata! :)

 

INGREDIENTE

  • 400 g penne (Baneasa)
  • 4 carnati semi-afumati
  • 250g kaiser (fara os)
  • 1 ardei kapia
  • 1 ceapa medie
  • 500 g ciuperci
  • 2 ardei iuti (verzi)
  • 200 g pasta tomate (Sultan)
  • 200 g parmezan
  • 2 graunti usturoi
  • 1 lingura ulei floarea soarelui
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
  • chili
  • cimbru
  • busuioc
  • 1 foaie de dafin
  • boia iute
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste by me:

1. Se pune o oala cu apa la fiert, cu sare si o lingura ulei de masline, cand apa incepe sa fiarba, se adauga pennele si se lasa pe foc aproximativ 5-7 min, se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca.


2. Kaiserul taiat feliute si carnatii taiati rondele se trag la tigaie aprox.8-10 min, amestecandu-se constant. Grasimea de la kaiser se topeste si nu este nevoie de ulei!


3. Intr-o tigaie antiaderenta, se pune o lingura de ulei de floarea soarelui si se trag la tigaie ceapa taiata solzi, ardeiul kapia taiat feliute si ardeiul iute rondele pana se inmoaie si capata culoare. Se amesteca constant si se adauga sare si piper.


4. Ciupercile se taie felii si se trag la tigaie (fara ulei). In primele 5 minute cu capacul pus, dupa inca 5-7 minute fara capac. Se adauga un praf de sare.


5. Sosul de rosii -Pasta de tomate de la Sultan (sau Olimpia) se pune in tigaie (oala) se adauga o cana de apa, o foaie de dafin si se amesteca la foc mediu aproximativ 4 min, dupa se adauga sare, piper, chili, cimbru, busuiocș se amesteca bine si se mai lasa cateva minute la scazut, dupa care 2 graunti de usturoi pisati se adauga peste sos si se mai lasa 1 min.


6. Se amesteca toate ingredientele, se pune in farfurie si se adauga parmezan in functie de preferinte.

 

TIPS-URI

1

Sosul este cheia succesului in aceasta reteta. Daca sosule de rosii sau pasta de tomate nu este de calitate superioara, tot efortul este in van. Eu recomand Sultan sau Olimpia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste by me" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

diaconta 1

15.01.2017, 17:19

Cred ca a fost foarte gustos

Rocsi 1

15.01.2017, 18:41

Par sa fie tare bune!

miki_a 1

17.01.2017, 18:38

Foarte bine le-ai pregatit si combinat! Si intr-adevar, sosul reusit e cel care face diferenta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza lacto-vegetariana

la 06:16

Varza rosie calita cu otet balsamic

de Anett 4

ieri la 20:45

Conopidă gratinată

de RODIMUR 4

ieri la 19:21

Dovleac copt cu scortisoara si miere

de Adi 4

ieri la 18:31

RETETA RECOMANDATA
Penne cu spanac si rosii