Paste Carbonara

de mihaelam90 in Paste, 10 Sep 2013 | 6211 vizualizari

 

As fi mancat ceva bun, si cum nu am foarte mult timp liber m-am gandit la paste carbonara. Sunt usor de facut si nu necesita un timp mare de preparare.
Sper sa va placa reteta mea. :)

 

INGREDIENTE

  • Paste tagliatelle (200g)
  • Muschi tiganesc (100g)
  • Cascaval
  • 2-3 linguri de smantana
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita de ulei
  • 1 catel de usturoi
  • Sare
  • Piper
  • Patrunjel
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste Carbonara:

Se fierb pastele conform timpului indicat ( 8 min) cu putin ulei ca sa nu se lipeasca si sare.

Separat, intr-o tigaie se caleste usturoiul cu o lingurita de ulei, dupa care se adauga muschiul tiganesc taiat cubulete, iar cand acesta a devenit lucios la culoare se adauga pastele. Intr-un bol am amestecat galbenusul de ou cu smantana, sare si piper si le-am adaugat in tigaie si le-am mai lasat 2-3 minute sa se omogenizeze.

La sfarsit am ras cascaval deasupra si am decorat cu cateva frunze de patrunjel.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cascavalul poate fi amestecat si cu smantana si galbenus inainte ca acestea sa fie puse deasupra pastelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste Carbonara" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paste cu afumatura si smantana