Tortellini cu sunca, smantana si cașcaval

de RODIMUR in Tortellini, 6 Iun 2019 | 7911 vizualizari

 

Cum ne plac mult pastele, iar ardeii umpluți nu erau gata fierți pentru prânz, am făcut destul de repede acest preparat foarte gustos, excelent și la cină, dacă este cazul.

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de tortellini cu prosciutto
  • 250 grame de șuncă (bacon, kaiser)
  • 75-100 grame de unt
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 200-250 ml de smântână
  • 50-75 grame de cașcaval
  • 1/2 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortellini cu sunca, smantana si cașcaval:

Pastele Tortellini se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj.

Între timp se pregătesc celelalte ingrediente: se răzuiește fin cașcavalul, iar șunca se taie fâșiuțe.

Se pune untul feliat în tigaia în care s-au turnat, în prealabil, două linguri de ulei și când se topește, se adaugă șunca. Se prepară șunca la foc mic, până ce se rumenește ușor, apoi se adaugă smântâna condimentată cu sare și piper, după gust. Se mai lasă tigaia la foc mic, încă 3-4 minute.

Când pastele sunt fierte, se clătesc cu apă rece, se strecoară și se adaugă în tigaia cu șuncă și smântână. Se presară cașcavalul răzuit și se mai ține tigaia pe foc încă 3-4 minute, cât să se înmoaie cașcavalul. Se amestecă ușor toate ingredientele din tigaie, pentru uniformizare și apoi se răstoarnă în platou, pentru servire. 

Se presară puțin pătrunjel tocat și se servește fierbinte. 

 

TIPS-URI

1

Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj.

2

Nu depășiți timpul de fierbere, ca să nu se destrame pastele.

3

În rețeta originală se folosea ulei de măsline, dar eu prefer untul.

4

Pentru ca untul să nu se ardă și să capete un gust rău, turnați mai întâi în tigaie două linguri de ulei de floarea soarelui.

5

Pregătiți din timp ingredientele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini cu sunca, smantana si cașcaval" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tortellini cu sunca