Tortellini integrali cu sos de rosii

de Oana in Tortellini, 30 Apr 2010 | 8501 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru umplutura:
  • 200 g carne tocata
  • un morcov mic
  • o ceapa
  • jumatate de ardei gras rosu
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • Pentru aluat:
  • un ou
  • faina integrala de secara
  • un praf de sare
  • Pentru sos:
  • o ceapa
  • o cana cu suc de rosii
  • o cana cu supa de legume
  • sare
  • piper
  • usturoi granulat
  • cimbru
  • parmezan ras
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortellini integrali cu sos de rosii:

Se pregateste mai intai carnea. Morcovul, ceapa si ardeiul gras se maruntesc la robot, apoi se amesteca cu carnea tocata si se pun pe foc. Nu este nevoie sa se adauge ulei sau apa, legumele si carnea isi vor lasa apa suficienta si se vor inabusi foarte repede. Se adauga sare si piper, se acopera cu un capac si se lasa pe foc pana scade zeama de tot, amestecand din cand in cand. Dupa ce se opreste focul se adauga patrunjelul tocat fin si se lasa la racit.


Intre timp se pregateste aluatul pentru tortellini. Se bat oul cu sare si se adauga faina, apoi se framanta un aluat mai tare, nelipicios. Pe asa infainata se intinde o foaie subtire si se decupeaza cercuri cu un pahar. Se pune cate putina carne in fiecare cerc se ruleaza cu grija, ungandu-se cu apa aluatul acolo unde se imbina (cu o pensula). Ruloul format se indoaie si se lipesc capetele.


Se pune o oala cu apa la fiert, se adauga sare, iar cand clocoteste se da focul mic si se adauga tortellini. Se lasa sa fiarba pana cand se ridica toti la suprafata, apoi se scot cu o spumiera.


Intre timp, ar fi bine sa aveti si sosul pregatit, sa scoateti tortellinii si sa-i puneti direct in sos.


Pentru sos: ceapa se taie julien, foarte fin si se inabuseste cu supa fierbinte pana se inmoaie, apoi se adauga sucul de rosii si condimentele dupa gust. Se adauga apoi tortellini si se mai lasa 5 minute la foc mic.


In momentul servirii se presara cu parmezan ras.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini integrali cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

nadina73 1

03.05.2010, 09:57

felicitari oana arata si bine si cu siguranta au fost grozave asa ca dau si 5 furculite

mena29 1

03.06.2010, 00:22

Ce bine arataam dat si furcu 5

Bya Ralu 1

07.01.2013, 21:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Sos napolitan la borcan