Paste carbonara

de ancutsa in Paste, 6 Oct 2016 | 1015 vizualizari

 

Imi place sa pregatesc din cand in cand paste cu branza, sunca de porc, oua, smantana si cascaval.

 

INGREDIENTE

  • 350 g paste fusilli;
  • sare dupa gust;
  • 200 g branza rasa;
  • 200 g sunca de porc;
  • 2 oua;
  • 150 ml lapte;
  • 3 linguri smantana;
  • cascaval ras dupa gust;
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste carbonara:

Se fierb pastele al dente in apa cu putina sare si o lingura de ulei (sa nu se lipeasca).

Se preincalzeste cuptorul. Intre timp, se rad cascavalul, branza si se taie in felii subtiri sunca de porc.

Se pregateste intr-un castron sosul: se bat ouale, se adauga sare, smantana si laptele si se amesteca bine.

Cand pastele sunt aproape fierte, se rastoarna intr-o tava (in care am pus un strat subtire de ulei). Se presara branza rasa, feliile de sunca, apoi sosul, iar la urma, cascavalul ras.

Dam la cuptor cam 25-30 de minute.

Se serveste calda.

 

Pofta Buna!

 

Timp: 40min

Portii: 6

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/10/paste-carbonara.html

 

TIPS-URI

1

In mod normal se rumeneste si sunca in putin ulei incins, dar eu nu am mai prajit-o pentru ca oricum le dau la cuptor si mi se par mai gustoase asa.

RETETA IN IMAGINI

Paste carbonara-0
Paste carbonara-1
Paste carbonara-2

COMENTARII (11)

ancutsa

ancutsa 1

20.10.2016, 14:56

Catalina,

mihaelar63

mihaelar63 1

30.10.2016, 22:54

Foarte frumos rumenite

ancutsa

ancutsa 1

31.10.2016, 09:31

Mihaela, multumesc frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!