Paste în crustă de vinete

de simonacallas in Paste, 28 Mar 2014 | 695 vizualizari

 

Pare intimidant, dar nu e :) Deşi are mai multe etape, această reţetă utilizează operaţiuni simple, iar rezultatul este impresionant.

 

INGREDIENTE

  •  225 g paste Cornetti Rigati (sau alte paste mici)
  •  2 vinete potrivite, spălate şi tăiate pe lungime în felii groase de 6-7 mm
  •  1 ceapă galbenă, curăţată şi tocată mărunt
  •  1/2 cană morcovi baby tăiaţi în felii subţiri
  •  1/2 cană boabe mazăre
  •  1/2 cană boabe de porumb
  •  50 g ciuperci tocate
  •  50 g brânză telemea dată pe răzătoarea fină
  •  30 g răzătură de parmezan
  •  3 linguri pastă tomate concentrată
  •  1/2 cană apă
  •  câteva frunze de busuioc
  •  ulei de măsline
  •  sare
  •  piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste în crustă de vinete:

1. Feliile de vinete se coc pe grill, se sărează şi se pulverizează cu ulei de măsline, apoi se lasă deoparte.


2. Într-o tigaie, se călesc ciupercile şi ceapa, până când devin aurii; apoi se adaugă pasta de tomate şi apa şi se lasă la foc mic circa 20 minute.


3. Între timp, se pune un vas cu apă şi sare la fiert. Când dă în clocot, se introduc pastele şi se fierb până aproape de „al dente”, pentru că ele se vor mai coace în cuptor. Se scurg şi se lasă deoparte.


4. Se adaugă în sos mazărea, morcovii şi porumbul şi se mai fierbe, la foc mic, 10 minute. Dacă sosul devine prea gros, se mai adaugă puţină apă din vasul în care s-au fiert pastele. Se asezonează cu sare, piper (după gust) şi frunzele de busuioc tocate. Se amestecă sosul cu pastele, brânza telemea şi jumătate din parmezan.


5. Se încălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius.


6. Se unge o formă termorezistentă (diametrul de 15 cm) cu ulei şi se tapetează cu hârtie de copt. Se aşază feliile de vinete în interiorul formei, în aşa fel încât să îmbrace baza şi pereţii, marginea lor rămânând liberă. Se pune compoziţia în formă, apoi se acperă cu marginile vinetelor. Deasupra se aşază încă 1-2 felii.


7. Se coace la foc mediu timp de 30-40 minute.


8. Se lasă să se odihnească minim 15 minute înainte de a se scoate din formă. Se serveşte cu parmezan ras deasupra.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste în crustă de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

MIUTA 1

28.03.2014, 12:24

laura_n 1

28.03.2014, 16:46

foarte frumos, de efect!

simonacallas 1

28.03.2014, 20:38

Va multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paste cu branza la cuptor