Tagliatelle cu sos pesto si rosii uscate

de Corinuta in Paste, 24 Sep 2013 | 8617 vizualizari

 

By Cristi Roman. Daca ar fi sa descriu aceasta mancare in cateva cuvinte: o explozie de arome! Este delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 250 g tagliatele
  • 200 ml smantana lichida
  • 5-6 rosii uscate tinute in ulei
  • 1 lingura din uleiul in care au stat rosiile

Pentru pesto:

  • 11 g frunze busuioc
  • 11 g parmezan ras
  • 1 catel mic de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper macinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu sos pesto si rosii uscate:

Pentru sosul pesto: se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza aprox. 1 minut.

Se fierb pastele in 3 litri de apa cu sare circa 3-4 minute. In alta craticioara se pune la fiert smantana. Cand da in clocot se adauga rosiile taiate cubulete si uleiul de pe rosii. Se fierb inca 2-3 minute, iar la sfarsit se adauga pesto.

Se scurg pastele si se amesteca cu sosul. Se servesc imediat, calde.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

la sosul pesto adaugati si 11 g seminte de pin, eu nu am avut

2

daca doriti, la servire puteti adauga parmezan ras sau verdeata tocata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu sos pesto si rosii uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

diaconta 1

24.09.2013, 23:20

ce culoare imbietoare in farfurie tare-mi place

Corinuta 1

24.09.2013, 23:41

Clau, eu nu fac foarte des mancare dar si cand fac....

Corinuta 1

24.09.2013, 23:42

Asa e Die, dar ce arome.... as vrea sa gusti sa vezi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paste cu sos alb si ciuperci