Tagliatelle cu sos pesto si rosii uscate

de Corinuta in Paste, 24 Sep 2013 | 3752 vizualizari

 

By Cristi Roman. Daca ar fi sa descriu aceasta mancare in cateva cuvinte: o explozie de arome! Este delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 250 g tagliatele
  • 200 ml smantana lichida
  • 5-6 rosii uscate tinute in ulei
  • 1 lingura din uleiul in care au stat rosiile

Pentru pesto:

  • 11 g frunze busuioc
  • 11 g parmezan ras
  • 1 catel mic de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper macinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu sos pesto si rosii uscate:

Pentru sosul pesto: se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza aprox. 1 minut.


Se fierb pastele in 3 litri de apa cu sare circa 3-4 minute. In alta craticioara se pune la fiert smantana. Cand da in clocot se adauga rosiile taiate cubulete si uleiul de pe rosii. Se fierb inca 2-3 minute, iar la sfarsit se adauga pesto.


Se scurg pastele si se amesteca cu sosul. Se servesc imediat, calde.


Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

la sosul pesto adaugati si 11 g seminte de pin, eu nu am avut

2

daca doriti, la servire puteti adauga parmezan ras sau verdeata tocata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu sos pesto si rosii uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

diaconta 1

24.09.2013, 23:20

ce culoare imbietoare in farfurie tare-mi place

Corinuta 1

24.09.2013, 23:41

Clau, eu nu fac foarte des mancare dar si cand fac....

Corinuta 1

24.09.2013, 23:42

Asa e Die, dar ce arome.... as vrea sa gusti sa vezi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Taietei de casa cu faina integrala