Paste cu ardei copt

de Ela68 in Tortellini, 18 Oct 2013 | 3542 vizualizari

 

Suntem fani paste in orice combinatie. Cel putin eu, le prefer chiar si in locul unui gratar.
Cand timpul imi permite, realizez pastele in casa.
De obicei folosesc ardei Kapia, insa acum nu am avut si le-am preparat cu ardei gras. Au iesit gustoase, insa recomand totusi folosirea ardeiului Kapia care este mai dulce si mai aromat.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr paste gnocchi, nr 85
  • 1/2 kg rosii ( sau 1 cutie de rosii )
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 kg ardei gras ( sau Kapia )
  • 150 ml smantana pentru gatit
  • 1 legatura busuioc
  • 1 legatura patrunjel
  • 50 gr parmezan
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ardei copt:

1. Mai intai se coc ardeii, se curata si se taie fasii.


2. Pastele se pun la fiert conform instructiunilor de pe pachet si se lasa la scurs in sita.


3. Punem rosiile la calit cu o lingura de ulei si un strop de sare. Cand s-au inmuiat si sunt destul de fierte, adica in aproximativ 20 minute, se dau la o parte, se lasa la racit si se scot cojitele.


4. Cateii de usturoi se curata si se pun in tigaie in uleiul incins.Cand incep sa se coloreze, ii scoatem. Adaugam ardeii ,sarea, busuiocul tocat si rosiile. Lasam cateva minute pe foc, sa se intrepatrunda aromele.


5. Adaugam smantana si patrunjelul si mai lasam 10 minute sa scada. La sfarsit punem si piperul.


6. Se servesc cu parmezan ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ardei copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Ela68 1

20.10.2013, 15:29

mihaelar63 1

28.10.2013, 14:23

La fel suntem fani -paste . Si eu prefer Kapia Parca-parca as servi o portioara , doar cu ceai nu prea poti fi happy

Ela68 1

28.10.2013, 15:20

Eu iubesc ceaiul, mai ales fara zahar

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert gogosi de post
  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto