Paste cu broccoli si piept de pui

de - Andreea - in Paste, 8 Mar 2019 | 10709 vizualizari

 

M-am inspirat pentru aceasta reteta de la Gabriela ( Tuxedo) ... 
Eu ador pastele si de fiecare data incerc cate o reteta noua ... iar aceasta a fost pe placul tuturor ... 

 

INGREDIENTE

  • 300 gr paste tip farfalle
  • 200 gr broccoli
  • 200 gr piept de pui
  • 1 lingura cu varf faina tip '00'
  • 30 gr unt
  • 1 lingura cu smantana
  • 250 ml lapte
  • sare
  • piper
  • ulei
  • parmezan ( optional)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu broccoli si piept de pui:

Pieptul de pui il spalam si il taiem fasii potrivite ca marime. Punem putin ulei intr-o tigaie antiaderenta si punem la foc iute. Prajim pieptul de pui pe toate partile pana capata o culoare aurie. Cand este gata, il scoatem pe o farfurie. 

Broccoli il fierbem pentru 5 minute in apa clocotita cu sare. Cand este gata, il scurgem bine de apa si il punem deoparte. 

Intr-o tigaie pregatim sosul.

Topim untul la foc mic si adaugam faina amestecand rapid. Punem putin cate putin laptele cald amestecand in continuu cu ajutorul unui tel  si lasam sosul la fiert circa 5-7 minute .Sosul trebuie sa fie cremos .Punem sare si piper dupa gust si dam tigaia deoparte. Lasam sosul sa se racoreasca putin si adaugam smantana amestecand bine .

intre timp punem o oala cu apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba , punem sare ,apoi pastele . Amestecam din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca . Cand sunt gata, le scurgem bine de apa si le punem in tigaia cu sosul preparat . 

Adaugam apoi broccoli si pieptul de pui si amestecam usor toate ingredientele . 

Servim pastele calde presarate dupa preferinta cu parmezan . 

Pota buna ! 

TIPS-URI

1

In reteta ei ,Gabriela a pus si mazare .

2

Tipul de paste Farfalle se poate inlocui cu alt tip la alegere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu broccoli si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paste cu carne la cuptor