Paste cu carne tocata la cuptor

de adasev12 in Penne, 15 Aug 2011 | 44624 vizualizari

 

Pastele cu carne tocata la cuptor sunt foarte bune!

 

INGREDIENTE

  • 350 g carne tocata
  • o ceapa
  • un ardei
  • 2 frunze de dafin
  • oregano, sare , piper, busuioc
  • 2-3 rosii proaspete
  • paste, cam 300 g
  • 200 g mozzarella
  • 2 oua
  • 2 lg bulion
  • 2 lg smantana
  • parmigiano dupa gust ( optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu carne tocata la cuptor:

Preparare Paste cu carne tocata la cuptor

Intr-o tigaie se incinge ulei de masline si se caleste ceapa si ardeiul tocate marunt, apoi se adauga carnea si se amesteca bine. Rosiile taiate cubulete mici, foile de dafin, oregano, sare, piper si busuioc verde. Se adauga o cana de apa si se lasa sa dea 2-3 clocote.

Pastele se fierb in apa sarata si se scurg.

Intr-o cratita sau tava se pune ulei bine bine, se toatna jumatate din paste, apoi jumatate din amestecul de carne. Se taie mozzarella felii si se aseaza peste carne, se pun restul de paste, apoi restul de carne. Se amesteca 2 linguri bulion cu o cescuta de apa si se toarna peste tot. Ouale se bat foarte bine, se adauga smantana, apoi se toarna peste paste. Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade.

Parmigianul se poate adauga fie in ouale batute ( asa trebuia sa-l pun si eu...) fie se pune deasupra cand sunt aproape gata pastele.

Paste cu carne tocata la cuptor se pot servi cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu carne tocata la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Penne cu pesmet