Paste cu champignon

de - Andreea - in Paste, 28 Aug 2015 | 3638 vizualizari

 

Rapid. Bun. Satios.

 

INGREDIENTE

  • 350 g paste
  • 200 g ciuperci tip champignon
  • 100 g porumb dulce
  • 100 g pancetta
  • 2 catei usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper
  • parmezan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu champignon:

Punem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba , punem sare si adaugam pastele. Le fierbem pentru 11 minute (sau in functie de tipul de pasta folosit, conform indicatiilor de pe ambalaj). Amestecam din cand in cand pentru a evita ca pasta sa se lipeasca. Cand pasta a fiert, scurgem bine apa. 

Intre timp curatam ciupercile de pielita si le taiem mai intai in doua apoi le feliem, iar piciorusul ciupercilor il feliem rondele. 

Intr-o tigaie punem putin ulei si cand acesta s-a incins punem usturoiul curatat. Lasam astfel cateva minute, pana ce uleiul ia aroma usturoiului. 

Punem pancetta taiata bastonase (dupa plac o puteti taia si cuburi) si lasam la calit la foc potrivit amestecand din cand in cand cu o spatula de lemn. 

Adaugam apoi ciupercile, presaram sare si dam la foc iute pana ce apa ciupercilor s-a evaporat. Pentru un gust mai intens adaugati putin vin alb. Amestecam usor. 

La final, punem porumbul dulce bine scurs de lichidul de conservare si amestecam. Lasam astfel pentru alte 3-4 minute la foc iute amestecand continuu. 

Inainte de a amesteca ciupercile cu pastele , inlaturati usturoiul. 

Punem pastele in tigaia cu ciuperci, amestecam bine si potrivim de sare si piper . 

Se servesc calde, presarate, dupa plac, cu parmezan . 

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu champignon" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fundite cu sunca si ciuperci