Paste cu dovlecei si mortadella

de babi5 in Farfalle, 13 Iul 2013 | 3464 vizualizari

 

Cu toate ca trebuie mincarte stricta de regim ,mai ne abatem un picut ,si ne facem poftele,asa ca nu sarim calul ,facem cit se poate de aproape de adevar ..

 

INGREDIENTE

  • 200 gr paste (farfale )
  • 4 felii subtiri de mortadella
  • pulpa de rosii
  • un dovlecel mic
  • un sfert de ceapa
  • 1/2 catel de usturoi
  • 2 frunzulite de busuioc
  • frunze de patrunjel
  • sare
  • piper
  • o bucatica mica de unt
  • 1 lingura de prmezan
  • 1 dovlecel mic ,mic
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu dovlecei si mortadella:

Mai intii pregatim sosul. Curatam ceapa si o tocam marunt, apoi dovlecelul taiat in doua si felii pe urma, il saram un picut il lasam 5 minute. Intre timp punem intr-o craticioara untul si ceapa la calit, apoi cu un servetel de bucatarie absorbant stergem dovlecelul si-l punem sa se rumeneasca un picut cu ceapa si untul, adaugam mortadella taiata feliute si citiva stropi de apa. Lasam sa fiarba la foc mic cca.10 minute pina seaca apa. Adaugam pulpa de rosii si usturoiul zdrobit, lasam sa mai dea un clocot, potrivim de sare si piper, asezonam cu busuioc si patrunjel.


Intre timp intr-o oala cu apa clocotita punem pastele la fiert, respectam timpul de fierbere de pe ambalaj (eu le-am lasat un picut mai mult ca sa se poata minca mai bine) Cind sunt gata fierte le strecuram, le spalam cu apa rece, apoi le portionam pe farfurii si asezonam cu parmezan.


Gata pastele, bune de servit. Pofta mare!

TIPS-URI

1

sosul nu trebuie sa-l folosim tot fiindca iese un picut mai mult

2

de obicei se servesc pastele mai seci un picut

3

cine vrea parmezan mai mult poate adauga .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu dovlecei si mortadella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

14.07.2013, 11:13

babi5 1

14.07.2013, 19:28

iri_love pusilici de la Babi multumesc de apreciere

babi5 1

14.07.2013, 19:33

Pupici si va multumesc de comentarii"simona72 Andreia_caroline,MotanLaOale ,crisulina gaby_gabitza ,privatelaura,Rocsi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baclava de post
  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

  • 02

    MI

  • 03

    J

  • 04

    V

  • 05

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paste cu dovlecei