Paste cu dovlecel si ardei gras

de - Andreea - in Paste, 29 Sep 2015 | 4757 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr paste tip tripoline
  • 100 gr pancetta
  • 1 dovlecel rotund ( cca 340 gr)
  • 1 ardei gras ( cca 200 gr )
  • 1\2 ceapa
  • vin alb sec
  • patrunjel
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu dovlecel si ardei gras:

Punem o oala cu apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba pune sarea si pastele . Le lasam la fiert pentru 7 minute amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele . 

Intre timp ne ocupam de lugume :

Dovlecelul il spalam, taiem extremitatile si le aruncam . Apoi taiem dovlecelul intai rondele apoi fasii si in cele din urma cuburi mici . 

Ardeiul il spalam, il curatam de cotor,seminte si nervuri . Il taiem intai fasii subtiri iar apoi il taiem cuburi mici .

Ceapa curatata si spalata o tocam fin . 

Punem putin ulei intr-o tigaie si punem la calit ceapa . Dupa 2-3 minute adaugam pancetta si lasam sa se caleasca impreuna pentru cateva minute.Punem vinul si lasam in continuare cateva minute .  

Adaugam apoi dovlecelul si ardeiul ,potrivim de sare si piper si lasam in continuare la calit pentru alte 15 minute . 

Cand pasta s-a fiert, o scurgem bine de apa si o adaugam in tigaia cu legume . Amestecam bine . 

Se servesc calde presarate cu patrunjel proaspat tocat . 

Pofta buna ! 

TIPS-URI

1

La aceasta reteta se pot folosi si paste tip Spaghete .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu dovlecel si ardei gras" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

- Andreea - 1

29.09.2015, 14:35

Ildiko

RuxyRux 1

29.09.2015, 20:53

Wowwwwwwwww! Cum arataaaaaaaaa! Bestiale!

- Andreea - 1

29.09.2015, 22:39

Ruxy ♡♥♡♥♡♥♡♥♡

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Scoici umplute cu carne