Paste cu dovlecel si ardei gras

de Andreea Caroline in Paste, 29 Sep 2015 | 895 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr paste tip tripoline
  • 100 gr pancetta
  • 1 dovlecel rotund ( cca 340 gr)
  • 1 ardei gras ( cca 200 gr )
  • 1\2 ceapa
  • vin alb sec
  • patrunjel
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu dovlecel si ardei gras:

Punem o oala cu apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba pune sarea si pastele . Le lasam la fiert pentru 7 minute amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele .


Intre timp ne ocupam de lugume :


Dovlecelul il spalam, taiem extremitatile si le aruncam . Apoi taiem dovlecelul intai rondele apoi fasii si in cele din urma cuburi mici .


Ardeiul il spalam, il curatam de cotor,seminte si nervuri . Il taiem intai fasii subtiri iar apoi il taiem cuburi mici .


Ceapa curatata si spalata o tocam fin .


Punem putin ulei intr-o tigaie si punem la calit ceapa . Dupa 2-3 minute adaugam pancetta si lasam sa se caleasca impreuna pentru cateva minute.Punem vinul si lasam in continuare cateva minute .


Adaugam apoi dovlecelul si ardeiul ,potrivim de sare si piper si lasam in continuare la calit pentru alte 15 minute .


Cand pasta s-a fiert, o scurgem bine de apa si o adaugam in tigaia cu legume . Amestecam bine .


Se servesc calde presarate cu patrunjel proaspat tocat .


Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

La aceasta reteta se pot folosi si paste tip Spaghete .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu dovlecel si ardei gras" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Andreea Caroline 1

29.09.2015, 14:35

Ildiko

RuxyRux 1

29.09.2015, 20:53

Wowwwwwwwww! Cum arataaaaaaaaa! Bestiale!

Andreea Caroline 1

29.09.2015, 22:39

Ruxy ♡♥♡♥♡♥♡♥♡

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ravioli cu mascarpone la cuptor