Paste cu hribi

de anca_rm in Paste, 26 Mai 2015 | 6788 vizualizari

 

Am fost in padure si am gasit cateva bucati de hribi si am facut o mancarica delicoasa cu sos alb de vin , busuioc si patrunjel verde.

 

INGREDIENTE

  • -250 gr paste late (fettuccine)
  • -300 gr hribi proaspeti
  • -100 ml vin alb
  • -100 ml lapte
  • -1 lingura faina
  • -frunze de busuioc
  • -frunze de patrunjel verde
  • -sare
  • -piper
  • -3 catei usturoi
  • -ulei masline
  • -cateva masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu hribi:

Intr-o oala mai mare punem la fiert cam 3 litri de apa pentru paste . Cand fierbe adaugam pastele si fierbeti-le cum va plac .

Pana fierbe apa pregatim hribi. Ii curatam de pamant si ii taiem felii nu foarte subtiri. Intr-o tigaie antiaderenta punem putin ulei de masline , nu puneti mult. Cand este incins punem hribi si ii lasam sa se caleasca putin . Peste ei turnam vinul alb , asezonam cu sare si piper si lasam sa scada cam la jumate . Cand vinul din tigaie a scazut la jumate , adaugam usturoiul si laptele amestecat cu faina . Lasam sa se ingroase sosul , dar nu foarte tare .

Pastele le scurgem de apa si le punen in tigaie peste hribi. Amestecam astfel incat sosul sa acopere pastele.

Punem pe un platou totul , iar deasupra rupem cu mana frunze de busuioc si patrunjel verde.

Aruncati si maslinele peste paste  si optional se poate pune parmezan sau fulgi de drojdie inactivi.

 

 

TIPS-URI

1

Sunt bune si cu ciuperci champinion sau pleurotus dar acestea nu au gustul atat de intens.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu hribi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paste gratinate, cu sunca si telemea