Paste cu hribi

de anca_rm in Paste, 26 Mai 2015 | 1580 vizualizari

 

Am fost in padure si am gasit cateva bucati de hribi si am facut o mancarica delicoasa cu sos alb de vin , busuioc si patrunjel verde.

 

INGREDIENTE

  • -250 gr paste late (fettuccine)
  • -300 gr hribi proaspeti
  • -100 ml vin alb
  • -100 ml lapte
  • -1 lingura faina
  • -frunze de busuioc
  • -frunze de patrunjel verde
  • -sare
  • -piper
  • -3 catei usturoi
  • -ulei masline
  • -cateva masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu hribi:

Intr-o oala mai mare punem la fiert cam 3 litri de apa pentru paste . Cand fierbe adaugam pastele si fierbeti-le cum va plac .


Pana fierbe apa pregatim hribi. Ii curatam de pamant si ii taiem felii nu foarte subtiri. Intr-o tigaie antiaderenta punem putin ulei de masline , nu puneti mult. Cand este incins punem hribi si ii lasam sa se caleasca putin . Peste ei turnam vinul alb , asezonam cu sare si piper si lasam sa scada cam la jumate . Cand vinul din tigaie a scazut la jumate , adaugam usturoiul si laptele amestecat cu faina . Lasam sa se ingroase sosul , dar nu foarte tare .


Pastele le scurgem de apa si le punen in tigaie peste hribi. Amestecam astfel incat sosul sa acopere pastele.


Punem pe un platou totul , iar deasupra rupem cu mana frunze de busuioc si patrunjel verde.


Aruncati si maslinele peste paste si optional se poate pune parmezan sau fulgi de drojdie inactivi.



 

TIPS-URI

1

Sunt bune si cu ciuperci champinion sau pleurotus dar acestea nu au gustul atat de intens.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu hribi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Irina 1

26.05.2015, 17:42

hmmm, ce imi plac hribii!

Bunica 1

26.05.2015, 20:11

Buni hribii!

deyutzky 1

26.05.2015, 20:26

foarte bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Eggplant Parmigiano