Paste cu hribi si sos alb

de Rocsi in Penne, 4 Aug 2020 | 3285 vizualizari

 

Sotului meu pot sa ii dau zilnic hribi, pentru ca ii plac enorm si asa sigur nu ar mai manca nici carne. Zilele acestea am gasit hribi in piata si am pus cateva pungute la congelator. Cu aceasta ocazie am zis sa pregatesc si ceva bun cu ei. Eu aveam in plan niste paste cu sos de rosii, insa am ajuns la aceasta varianta, cu sos alb pana la urma. Am folosit smantana vegetala, pentru ca le-am pregatit de post, dar puteti folosi smantana de gatit, voi alegeti. Oricum este o reteta simpla si grozava!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr penne (sau alte paste)
  • 1 ceapa potrivita
  • 2 catei de usturoi
  • 300 gr hribi curatati si opariti (puteti folosi si cruzi)
  • 1/2 pahar vin alb
  • 250 ml smantana de soia
  • 1 lingura ulei de masline
  • 3-4 crengute patrunjle verde
  • 2-3 frunze busuioc verde
  • sare
  • piper
  • dulceata de ardei iuti pentru servit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu hribi si sos alb:

Intr-o oala puneti apa cu putina sare si o transferati pe foc. Cand clocoteste, dati drumul pastelor. Amestecati din cand in cand.

Intre timp pregatiti sosul. Hribii ii taiati bucati mai mari. Ceapa curatata o tocati marunt, curatati si usturoiul.

Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti ceapa si usturoiul intreg. Le inabusiti 1-2 minute, apoi adaugati si hribii. Amestecati, puneti cam jumatate de cana cu apa. Presarati sare si piper, lasati sa fiarba la foc potrivit, pana scade tot lichidul. Scoateti usturoiul. Turnati vinul alb, iar dupa 2 minute adaugati si smantana vegetala. Amestecati bine, lasati sa dea cateva clocote, sa se ingroase putin sosul. Scurgeti de apa pastele fierte, le rasturnati peste sos. Amestecati si mai lasati pe foc 1-2 minute. Patrunjelul si busuiocul verde le tocati marunt, le adaugati peste paste si amestecati totul. Merg foarte bine sa fie servite cu putina dulceata de ardei iuti.

Pofa buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu hribi si sos alb" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne cu ton si mazare