Paste cu legume la cuptor

de Rocsi in Penne, 21 Mar 2014 | 5503 vizualizari

 

Daca va plac pastele cu siguranta o sa va fie pe plac si acesta reteta, mai ales ca este si de post!

 

INGREDIENTE

  • 150 paste (eu am folosit penne)
  • 1 dovlecel mic
  • 4 ciuperci
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 250 gr rosii decojite
  • 3-4 lingura pasta de rosii de casa
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 felie tofu cu ardei
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu legume la cuptor:

Curatam dovlecelul si il taiem bucati mai maricele, ciupercile le spalam si le feliem. Morcovul il curatam si il facem julienne, ceapa o curatam si o tocam, iar rosia o decojim si o taiem bucati mai mari. Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa, morcovul si le inabusim 2-3 minute. Punem ciupercile, dovlecelul, rosia, 1/2 cana cu apa si le lasam sa scada la foc potrivit. Rosiile decojite le trecem prin blender si cand legumele au scazut le punem peste, apoi adaugam pasta de rosii de casa, busuiocul uscat. Dam gust cu sare si piper, mai adaugam putin apa si lasam tot acest sos sa fiarba 6-7 minute. La final punem usturoiul curatat si taiat feliute, apoi tragem cratita de pe foc.


Cat timp sta sosul pe foc, noi punem intr-o cratita apa la fiert cu putina sare, iar cand da in clocot turnam pastele si le lasam sa fiarba 10-12 minute. Cand sunt gata le rasturnam intr-o sita sa se scurga.


Ungem un vas termorezistent cu putin ulei, punem pastele, le nivelam, iar peste venim cu sosul de legume. Deasupra punem branza tofu taiata cubulete mici si stropim cu ulei de masline


Bagam vasul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 20-25 de minute. Le scoatem cand sunt gata, presaram patrunjel verde tocat si servim.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Rocsi 1

26.03.2014, 21:18

July

Bianca20 1

22.04.2014, 21:45

Ce bine arata!

Rocsi 1

23.04.2014, 19:49

Bianca.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6132 puncte

mihaelar63

5384 puncte

katty

4584 puncte

mirela0911

4320 puncte

Constelatialeu

4072 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert mucenici muntenesti
  • 03

    MI

  • 04

    J

  • 05

    V

  • 06

    S

  • 07

    D

  • 08

    L

  • 09

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Serpentelli cu legume si cascaval