Paste cu legume si sos alb

de T I M E A in Mancaruri de post, 26 Noi 2013 | 31755 vizualizari

 

Sunt sigura ca va plac si voua pastele si daca doriti ceva mai lejer si fara carne va recomand aceasta reteta cu smantana vegetala, legume si vin. E delicioasa si chiar si cei care pretind ca nu mananca dovlecel (spre ex. sotul meu) , va zic eu ca o sa ii convingeti cu aceasta mancare :).
Si clar ca e buna si pentru cei care postesc in perioada aceasta.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr paste fara ou
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei verde
  • 1/2 ardei capia rosu
  • 1 bucatica de praz
  • 4 catei de usturoi
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 200 ml smantana vegetala Gran cucina
  • 100 ml vin alb
  • sare si piper dupa gust
  • busuioc verde (eu am tot timpul congelat)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu legume si sos alb:

Punem pastele la fiert in apa clocotita cu sare si lasam sa fiarba atat cat scrie pe ambalaj sau pana se fierb pastele , evident :).

Spalam si curatam dupa caz legumele.

Taiem marunt prazul si cele doua feluri de ardei si le punem la calit intr-un wok in care am incalzit mai intai uleiul.

Lasam 2-3 minute apoi adaugam dovlecelul taiat cubulete mici.

Amestecam si lasam pe foc 4-5 minute apoi adaugam si rosia taiata cubulete si lasam in continuare pe foc aprox 7-8 minute pana se inmoaie putin toate legumele.

Turnam peste legume smantana, adaugam usturoiul tocat marunt si vinul  si potrivim de sare si piper lasand sa mai fiarba cateva minute (4-5).

Adaugam busuiocul si dupa 2-3 minute oprim focul.

Pastele le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece, le turnam peste sos si amestecam.

Servim cald eventual daca va place cu ceva condimente picante si aromate! 

TIPS-URI

1

Puteti pune in loc de praz si ceapa

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu legume si sos alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Bya Ralu 1

27.11.2013, 22:42

ce bune sunt

T I M E A 1

27.11.2013, 23:13

ihim , sunt bune Bia

mihaelar63 1

27.11.2013, 23:42

Vai ce m-ai speriat , am crezut ca te-ai dat la branza

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paste cu legume