Paste cu legume si sos alb

de T I M E A in Mancaruri de post, 26 Noi 2013 | 17062 vizualizari

 

Sunt sigura ca va plac si voua pastele si daca doriti ceva mai lejer si fara carne va recomand aceasta reteta cu smantana vegetala, legume si vin. E delicioasa si chiar si cei care pretind ca nu mananca dovlecel (spre ex. sotul meu) , va zic eu ca o sa ii convingeti cu aceasta mancare :).
Si clar ca e buna si pentru cei care postesc in perioada aceasta.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr paste fara ou
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei verde
  • 1/2 ardei capia rosu
  • 1 bucatica de praz
  • 4 catei de usturoi
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 200 ml smantana vegetala Gran cucina
  • 100 ml vin alb
  • sare si piper dupa gust
  • busuioc verde (eu am tot timpul congelat)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu legume si sos alb:

Punem pastele la fiert in apa clocotita cu sare si lasam sa fiarba atat cat scrie pe ambalaj sau pana se fierb pastele , evident :).


Spalam si curatam dupa caz legumele.


Taiem marunt prazul si cele doua feluri de ardei si le punem la calit intr-un wok in care am incalzit mai intai uleiul.


Lasam 2-3 minute apoi adaugam dovlecelul taiat cubulete mici.


Amestecam si lasam pe foc 4-5 minute apoi adaugam si rosia taiata cubulete si lasam in continuare pe foc aprox 7-8 minute pana se inmoaie putin toate legumele.


Turnam peste legume smantana, adaugam usturoiul tocat marunt si vinul si potrivim de sare si piper lasand sa mai fiarba cateva minute (4-5).


Adaugam busuiocul si dupa 2-3 minute oprim focul.


Pastele le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece, le turnam peste sos si amestecam.


Servim cald eventual daca va place cu ceva condimente picante si aromate!

 

TIPS-URI

1

Puteti pune in loc de praz si ceapa

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu legume si sos alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Bya Ralu 1

27.11.2013, 22:42

ce bune sunt

T I M E A 1

27.11.2013, 23:13

ihim , sunt bune Bia

mihaelar63 1

27.11.2013, 23:42

Vai ce m-ai speriat , am crezut ca te-ai dat la branza

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Paste cu legume