Fasole frecata

de Pasiune pentru bucatarie in Mancaruri de post, 1 Feb 2010 | 7527 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -800g fasole boabe
  • -2 ceape mari
  • -4 catei de usturoi
  • -150g telina
  • -2 morcovi medii
  • -1 pastranac mediu
  • -2 foi de dafin
  • -1lingura sare 
  • *pentru prajeala
  • -1 ceapa
  • -4 linguri pasta rosii
  • -4 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole frecata:

Mod de preparare:Fasolea o alegem, o spalam si o punem in apa la inmuiat cu o seara inainte de a pregatii fasolea.A doua zi scoatem fasolea din apa in care a stat la moi si o punem intr-un strecurator.Curatam ceapa si o taiem marunt.Curatam zarzavaturile ( morcovul, pastranacul, telina), le clatim si le taiem cubulete marunte.Cand avem aceste ingredinte pregatite, punem intr-o oala, pe foc, 4l de apa, 1 lingura sare si adaugam fasolea.Peste fasole adaugam si zarzavaturile.Adaugam apoi ceapa taiata cubulete si 2 frunze de dafin si lasam totul la fiert pentru cca 1 ora si jumatate pana se fierbe fasolea.Cand fasolea este fiarta, o scoatem intr-un strecurator impreuna cu zarzavaturile si o lasam la scurs. Frunzele de dafin le indepartam.Intre timp, pana se scurge fasolea, curatam cateii de usturoi si ii dam pe razatoarea mica.Dupa ce fasolea este indeajuns de scursa, o punem intro cratita, intr-o prima faza, incepem sa o pasam cu ustensila pentru pasat cartofii pireu.(daca aveti blender o pasati si cu el).Condimentam cu sare dupa gust, adaugam usturoiul pisat si amestecam pana la omogenizare.

Acum ne ocupam de prajeala:tocam ceapa marunt si o punem intr-o tigaie cu uleiul la calit,apoi adaugam si pasta dizolvata in putina apa si mai lasam 2 min pe foc amestecand incontinuu.

La fiecare servire punem cate o lingura de prajeala deasupra ca in imagini.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole frecata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Sylvia 1

03.02.2010, 11:54

Excelenta

Pasiune pentru bucatarie 1

03.02.2010, 14:40

adry88 1

07.07.2011, 11:05

foarte buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6684 puncte

Rocsi

5253 puncte

MotanLaOale

5030 puncte

oanapl

4512 puncte

katty

4324 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baghetă umplută

de Meea 4

ieri la 21:32

Cozonac cu mirodenii și cacao, de post

de Ancutsa 6

ieri la 15:55

Placinta cu iaurt si stafide

de Ksenya 5

ieri la 15:31

RETETA RECOMANDATA
Salata de cuşcuş( de post)