Fasole frecata

de Pasiune pentru bucatarie in Mancaruri de post, 1 Feb 2010 | 6295 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -800g fasole boabe
  • -2 ceape mari
  • -4 catei de usturoi
  • -150g telina
  • -2 morcovi medii
  • -1 pastranac mediu
  • -2 foi de dafin
  • -1lingura sare 
  • *pentru prajeala
  • -1 ceapa
  • -4 linguri pasta rosii
  • -4 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole frecata:

Mod de preparare:Fasolea o alegem, o spalam si o punem in apa la inmuiat cu o seara inainte de a pregatii fasolea.A doua zi scoatem fasolea din apa in care a stat la moi si o punem intr-un strecurator.Curatam ceapa si o taiem marunt.Curatam zarzavaturile ( morcovul, pastranacul, telina), le clatim si le taiem cubulete marunte.Cand avem aceste ingredinte pregatite, punem intr-o oala, pe foc, 4l de apa, 1 lingura sare si adaugam fasolea.Peste fasole adaugam si zarzavaturile.Adaugam apoi ceapa taiata cubulete si 2 frunze de dafin si lasam totul la fiert pentru cca 1 ora si jumatate pana se fierbe fasolea.Cand fasolea este fiarta, o scoatem intr-un strecurator impreuna cu zarzavaturile si o lasam la scurs. Frunzele de dafin le indepartam.Intre timp, pana se scurge fasolea, curatam cateii de usturoi si ii dam pe razatoarea mica.Dupa ce fasolea este indeajuns de scursa, o punem intro cratita, intr-o prima faza, incepem sa o pasam cu ustensila pentru pasat cartofii pireu.(daca aveti blender o pasati si cu el).Condimentam cu sare dupa gust, adaugam usturoiul pisat si amestecam pana la omogenizare.

Acum ne ocupam de prajeala:tocam ceapa marunt si o punem intr-o tigaie cu uleiul la calit,apoi adaugam si pasta dizolvata in putina apa si mai lasam 2 min pe foc amestecand incontinuu.

La fiecare servire punem cate o lingura de prajeala deasupra ca in imagini.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole frecata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Sylvia 1

03.02.2010, 11:54

Excelenta

Pasiune pentru bucatarie 1

03.02.2010, 14:40

adry88 1

07.07.2011, 11:05

foarte buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tarte geometrice
  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Vinete Limba soacrei