Fasole frecata cu castraveti murati

de Rocsi in Mancaruri de post, 6 Feb 2012 | 3357 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole boabe albe
  • 2 cepe
  • 5-6 catei de usturoi
  • 3 linguri zarzavat(daca ati pus pe iarna,daca nu puneti ce legume doriti la fiert)
  • 1 lingurita bicarbonat
  • sare
  • piper
  • patrunjel uscat
  • 4 linguri ulei
  • 4-5 castraveti murari
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole frecata cu castraveti murati:

Fasolea o spalam bine in 2-3 ape.


O punem intr-un vas cu apa fierbinte la umflat si o lasati acolo cam 2 -3 ore.


Intr-o oala punem apa la fiert.


Cand da in clocot punem fasolea cu o lingurita de bicarbonat.


O fierbem cam 15 minute apoi scurgem apa.


Punem iar fasolea la fiert,dar tot in apa clocotita.


Curatam o ceapa si o tocam.


Aceasta o amestecam cu zarzavatul si le punem peste fasole.


Condimentam cu putina sare ,piper si presaram si putin patrunjel uscat.


Acoperim oala si lasam pe foc pana fasolea este fiarta,dar nu sfaramata.


Cealalta ceapa o curatam si o maruntim.


Intr-o tigaie punem uleiul la incins ,iar peste ulei ,ceapa.


O inmuiem in ulei,4-5 minute maxim,dar la foc potrivit si nu o rumenim.


Castravetii le indepartam capetele si ii facem cubulete.


Usturoiul il curatam si il pisam.


Cand fasolea s-a fiert o scurgem de apa si o lasam la racorit.


Rece o dam prin masina sau prin blender.


Peste punem ceapa inmuiata,castravetii taiati si usturoiul.


Le amestecam si mai condimentam cu sare si piper,daca mai e nevoie.


Este foarte buna la gust avand legume in compozitie (pentru ca am pus la fiert si legume peste fasole) si castraveciori murati.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole frecata cu castraveti murati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Rocsi 1

12.02.2012, 11:54

Vera!!

geoline 1

05.03.2015, 23:51

nu am mai mancat pana acum cu castraveti murati in compozitie...si ma tenteaza sa fac si eu....

Rocsi 1

06.03.2015, 21:08

Geo, noua ne cam place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tortellini cu sunca si sos cremos

ieri la 18:46

Ciorbă de cartofi cu afumături

de RODIMUR 5

ieri la 17:51

Pui prajit

de xana 5

ieri la 15:06

Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone

de Oana 9

ieri la 13:37

RETETA RECOMANDATA
Papricas de cartofi (de post)