Paste cu legume,pancetta si sos de usturoi

de - Andreea - in Paste, 26 Sep 2015 | 5696 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr paste lungi
  • 4 catei de usturoi
  • 3 linguri cu smantana
  • 30 gr unt
  • 80 gr pancetta
  • 80 gr mazare
  • 80 gr porumb dulce
  • 3 linguri cu mix ciuperci ( din conserva)
  • ulei
  • sare
  • piper
  • marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu legume,pancetta si sos de usturoi:

Punem o oala cu apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba , punem sarea si pastele.Le fierbem pentru 8 minute,sau in functie de tipul de pasta folosit,conform indicatiilor de pe pachet . Amestecam din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele . 

Intr-un bol punem usturoiul curatat si il pisam . Adaugam ulei,sare si piper si amestecam pana devine ca o pasta . Adaugam smantana si amestecam bine . 

Punem o tigaie la foc potrivit si topim untul .Adaugam pancetta taiata fasii si lasam sa se rumeneasca usor . Adaugam apoi mazarea si porumbul ( eu am folosit cele din conserva - in acest caz le scurgem bine de lichid) ,potrivim de sare si amestecam .Lasam in continuare la calit circa 10 minute. 

Ciupercile le trecem printr-un jet de apa rece si daca sunt prea mari le taiem in doua sau in patru . Amestecam ciupercile cu restul de legume si lasam la calit pentru alte 5-10 minute. 

Cand legumele sunt gata, inchidem focul si adaugam sosul de usturoi. Amestecam usor . 

Pastele fierte le scurgem bine de apa si le adaugam in tigaia cu legume . Amestecam bine toate ingredientele si servim pastele calde presarate cu marar uscat . 

Pofta buna ! 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu legume,pancetta si sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu piept de pui si legume