Paste cu ou si bacon

de mada91 in Fusilli, 11 Dec 2013 | 2463 vizualizari

 

O reteta destul de simplu de preparat. Au iesit niste paste gustoase si aromate.

 

INGREDIENTE

  • 300 g paste
  • 200 ml smanatana lichida pentru gatit
  • Sosul:
  • bacon neafumat
  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov
  • 150 ml bulion
  • 1 ou
  • 3 catei usturoi
  • 3 linguri ulei
  • sare/vegeta, oregano, rozmarin
  • apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ou si bacon:

1. Prima data punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj intr-o oala cu apa si sare.


2.Intre timp spalam si tocam ceapa si morcovul; de asemenea si baconul; pisam usturoiul.


3.Punem ceapa la calit pana se inmoaie, iar apoi adaugam usturoiul si baconul si le sotam usor la foc mediu.


4.Adaugam morcovul si apa cat sa le cuprinda pe toate, acoperim si lasam sa fiarba la foc mediu. Cand morcovul este fiert adaugam bulionul si condimentele: sare, oregano, rozmarin.


5. Lasam sa fiarba 10 minute si la sfarsit adaugam oul batut amestecand incontinuu. Mai lasam 30 de secunde si gata.


!!!Intre timp, cand pastele s-au fiert le scurgem de apa si adaugam smantana.


6.Adaugam sosul peste paste si amestecam.

 

TIPS-URI

1

As fi vrut sa adaug si ardei in sos, dar nu am avut.

2

Am ales sa pun smanatana peste paste pentru ca nu imi plac 'uscate'.

3

Rozmarinul ia dat o aroma aparte.

4

Se servesc calde.

5

Pentru poza am asezat sosul separat de paste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ou si bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

_Alina_ 1

12.12.2013, 09:38

Larisel 1

12.12.2013, 12:36

Paste..as putea manca la micul dejun, pranz si cina
Foarte bune

mada91 1

12.12.2013, 12:38

daaaaaa. merg oricand

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu bacon afumat