Paste cu ou si bacon

de in Fusilli, 11 Dec 2013 | 5118 vizualizari

 

O reteta destul de simplu de preparat. Au iesit niste paste gustoase si aromate.

 

INGREDIENTE

  • 300 g paste
  • 200 ml smanatana lichida pentru gatit
  • Sosul:
  • bacon neafumat
  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov
  • 150 ml bulion
  • 1 ou
  • 3 catei usturoi
  • 3 linguri ulei
  • sare/vegeta, oregano, rozmarin
  • apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ou si bacon:

1. Prima data punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj intr-o oala cu apa si sare.

2.Intre timp spalam si tocam ceapa si morcovul; de asemenea si baconul; pisam usturoiul.

3.Punem ceapa la calit pana se inmoaie, iar apoi adaugam usturoiul si baconul si le sotam usor la foc mediu.

4.Adaugam morcovul si apa cat sa le cuprinda pe toate, acoperim si lasam sa fiarba la foc mediu. Cand morcovul este fiert adaugam bulionul si condimentele: sare, oregano, rozmarin.

5. Lasam sa fiarba 10 minute si la sfarsit adaugam oul batut amestecand incontinuu. Mai lasam 30 de secunde si gata.

!!!Intre timp, cand pastele s-au fiert le scurgem de apa si adaugam smantana.

6.Adaugam sosul peste paste si amestecam.

TIPS-URI

1

As fi vrut sa adaug si ardei in sos, dar nu am avut.

2

Am ales sa pun smanatana peste paste pentru ca nu imi plac 'uscate'.

3

Rozmarinul ia dat o aroma aparte.

4

Se servesc calde.

5

Pentru poza am asezat sosul separat de paste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ou si bacon" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paste italienesti cu bacon si feta