Paste cu pesto de fistic si smantana

de alba_zori in Penne, 9 Ian 2013 | 2363 vizualizari

 

Un gust delicat si foarte bun de mi-am facut chiar de doua ori,mi-a placut enorm.Un sos asa de lins cu painica dupa ce se termina pastele..asa de bun este.Sper sa va placa felul meu.Foarte rapid si in situatii de urgenta este cel mai indicat.Se pot face cu farfalle,cu pasta facuta in casa frumoasa la vedere,cu umplutura de branzici sau fara,caramele sau alte feluri de paste.Condimentul este garantat!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr fistic sarat curatat de coaja
  • ulei de care aveti
  • 250 ml smantana sau dupa ochi cat doriti
  • sare
  • 400 gr paste
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu pesto de fistic si smantana:

1. Am pus 350 gr din fistic la macinat cateva secunde pana a devenit fin ca si faina,apoi am adaugat cu lingura putin ulei de masline si iar am mixat pana a devenit o crema mai groasa.Am amestecat cu o furculita ca sa fie omogen.Separat am macinat mai gros 50 gr de fistic pentru ornament.


2. Am pus apa la foc si cand a fiert am adaugat pastele si am sarat.


3. Am pus intr-o tigae smantana si adaugat si fisticul dupa ochi,am amestecat si incalzit putin,am amestecat la urma cu pastele si am pus in farfurii,am presarat cu putin fistic macinat mai gros si am servit.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Poate sa va mai ramana ceva din fistic,se poate conserva foarte bine in frigider in borcanele inchise.

2

Bineinteles ca se poate si cumpara direct din magazine pestul de fistic.Dar mai usor este facut in casa si mai putin este si pretul,fiecare stim ca fisticul costa foarte mult.Daca avem un mixer bun in casa de ce sa nu profitam de el..

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu pesto de fistic si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Andreea Caroline 1

09.01.2013, 10:49

cred ca e tare bun...

alba_zori 1

09.01.2013, 13:34

da bun tare,va multumesc mult

Lau 1

09.01.2013, 18:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Penne cu pesto alla genovese si nu numai...