Penne cu pesto alla genovese si nu numai...

de Bucatardinpasiune in Penne, 17 Aug 2013 | 6109 vizualizari

 

O reteta delicioasa, apreciata de toti cei 6 care au gustat-o, pe care am pregatit-o in vacanta alaturi de Andrei, un prieten pasionat la randu-i de gatit. Din pacate nu pot sa va dau cantitatile exacte, dar sper sa nu fie o foarte mare problema...

 

INGREDIENTE

  • - 600 gr. penne,
  • - aproximativ 500 gr. piept de pui,
  • - 500 gr. ciuperci champignon,
  • - aprox. 4 linguri pesto alla genovese,
  • - aprox. 8 linguri smantana grasa,
  • - 4-5 linguri ulei de masline,
  • - busuioc verde,
  • - sare, piper,
  • - parmezan.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu pesto alla genovese si nu numai...:

Fierbem pastele, respectand timpul indicat pe ambalaj.


Intre timp pregatim sosul: incingem uleiul de masline si inabusim in el ciupercile taiate grosier si pieptul de pui taiat feliute. Amestecam continuu pentru a evita sa se rumeneasca pieptul, pentru ca nu el dorim crocant, ci doar fraged. Cand s-a evaporat apa lasata de ciuperci, adaugam pesto-ul, smantana, sare si piper. Amestecam bine si mai lasam sa dea in clocot vreo 2 minute.


Adaugam o mana de busuioc proaspat, maruntit si pastele fierte. Amestecam din nou, pana ce pastele sau omogenizat cu sosul, apoi asezam in farfurii si garnisim cu parmezan ras.


O minunatie, nu altceva! Voi repeta reteta cat de curand, dar cu mici modificari, asa mai de dieta: paste integrale, eliminam smantana si carnita. Cred ca vor fi delicioase! Si daca voi avea rabdare, poate va voi arata si voua cateva poze!


Enjoy!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu pesto alla genovese si nu numai..." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Cris2711 1

18.08.2013, 12:23

Bya Ralu 1

18.08.2013, 19:57

super bune

MotanLaOale 1

20.08.2013, 10:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Farfalle cu pesto din feta si oregano proaspat