Penne cu pesto alla genovese si nu numai...

de Bucatardinpasiune in Penne, 17 Aug 2013 | 5497 vizualizari

 

O reteta delicioasa, apreciata de toti cei 6 care au gustat-o, pe care am pregatit-o in vacanta alaturi de Andrei, un prieten pasionat la randu-i de gatit. Din pacate nu pot sa va dau cantitatile exacte, dar sper sa nu fie o foarte mare problema...

 

INGREDIENTE

  • - 600 gr. penne,
  • - aproximativ 500 gr. piept de pui,
  • - 500 gr. ciuperci champignon,
  • - aprox. 4 linguri pesto alla genovese,
  • - aprox. 8 linguri smantana grasa,
  • - 4-5 linguri ulei de masline,
  • - busuioc verde,
  • - sare, piper,
  • - parmezan.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu pesto alla genovese si nu numai...:

Fierbem pastele, respectand timpul indicat pe ambalaj.

Intre timp pregatim sosul: incingem uleiul de masline si inabusim in el ciupercile taiate grosier si pieptul de pui taiat feliute. Amestecam continuu pentru a evita sa se rumeneasca pieptul, pentru ca nu el dorim crocant, ci doar fraged. Cand s-a evaporat apa lasata de ciuperci, adaugam pesto-ul, smantana, sare si piper. Amestecam bine si mai lasam sa dea in clocot vreo 2 minute.

Adaugam o mana de busuioc proaspat, maruntit si pastele fierte. Amestecam din nou, pana ce pastele sau omogenizat cu sosul, apoi asezam in farfurii si garnisim cu parmezan ras.

O minunatie, nu altceva!  Voi repeta reteta cat de curand, dar cu mici modificari, asa mai de dieta: paste integrale, eliminam smantana si carnita. Cred ca vor fi delicioase! Si daca voi avea rabdare, poate va voi arata si voua cateva poze!

Enjoy!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Penne cu pesto alla genovese si nu numai...-0
Penne cu pesto alla genovese si nu numai...-1
Penne cu pesto alla genovese si nu numai...-2
Penne cu pesto alla genovese si nu numai...-3
Penne cu pesto alla genovese si nu numai...-4
Penne cu pesto alla genovese si nu numai...-5

COMENTARII (10)

Cris2711

Cris2711 1

18.08.2013, 12:23

Bya Ralu

Bya Ralu 1

18.08.2013, 19:57

super bune

MotanLaOale

MotanLaOale 1

20.08.2013, 10:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!