Paste cu piept de pui,ciuperci şi sos de brânzeturi

de diaconta in Paste, 18 Dec 2015 | 3372 vizualizari

 

Stiţi,uneori se mai întâmplă şi „accidente” în bucătărie,doar că nu întotdeauna rezultatul este un dezastru.
Cam aşa s-a întâmplat de data aceasta.
Am vrut să pregătesc nişte paste Paccheri,acestea sunt paste din grâu dur,sub forma unor tuburi scurte ,asemănătoare cu cannelloni.
Intenţionam să aşez pastele „în picioare” în tavă,să le umplu cu sosul de carne si ciuperci,iar deasupra sosul de brânzeturi.
Din păcate,când am pus pastele la fiert acestea s-au rupt şi a trebuit să modific reţeta şi a ieşit un fel de lasagna.
Rezultatul a fost o mâncare foarte gustoasă,poate data viitoare,vor ieşi şi pastele cum am vrut.

 

INGREDIENTE

  • 500g paste Paccheri
  • Apa,sare si puţin ulei pentru fiert pastele

Ingrediente sos de carne şi ciuperci:

  • Un piept de pui de ţară (400 g,cântarit fără piele si os)
  • O ceapa uscata
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 morcov
  • 400 g galbiori
  • 300 ml rosii pasate
  • Ulei
  • Sare,piper
  • Fulgi de ardei iute
  • Boia de ardei
  • Ulei
  • Foi de dafin
  • busuioc
  • verdeata

Ingrediente sos de brânzeturi:

  • 300 ml smântâna 20% grasime
  • 100 g crema de brânza Delaco
  • 150 g brânza de burduf
  • 50 g parmezan
  • 2 căţei usturoi
  • ulei
  • Sare
  • Piper alb
  • nucsoara

Mai avem nevoie de parmezan pe care-l vom razui printre straturi si deasupra.

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu piept de pui,ciuperci şi sos de brânzeturi:

Pastele le-am pus sa fiarba în apa cu sare si puţin ulei.Pe pachet scrie ca ar trebui fierte 16 minute,dar eu le-am fiert doar 10 minute deoarece s-au rupt(presupun ca ele nu au fost destul de proaspete,le luasem de ceva vreme).


Le-am scurs,le-am clatit cu putina apa,apoi am presarat putin ulei ca sa nu se lipeasca între ele.


Cât au fiert pastele,am pregatit sosul de carne si ciuperci.


Carnea taiata cubulete,o condimentasem si o lasasem peste noapte la frigider.


Am tocat-o,la fel am tocat si ciupercile.


Intr-o cratita am pus ulei,am calit ceapa tocata marunt.


Am calit ceapa pâna s-a înmuiat,am adaugat morcovul razuit,am pus sare si piper.


Am mai lasat putin apoi am adaugat boiaua,carnea si ciupercile.


Am mai calit totul circa 10 minute,apoi am acoperit cu apa,am pus foile de dafin,am acoperit si am lasat sa fiarba.


Când carnea a fost fiarta de jumatate,am pus si rosiile pasate , usturoiul tocat fin si busuiocul .


Inainte de a opri focul am presarat verdeata.


Pentru sosul de brânzeturi,am calit usturoiul în ulei,am adaugat smântâna,apoi brânzeturile,parmezanul razuit,am condimentat.Dupa ce au fiert câteva minute am oprit focul.


Intr-un vas de yena am pus alternativ straturi de paste,sos de carne si ciuperci si parmezan razuit.


Deasupra am pus câţiva galbiori si am turnat sosul de brânzeturi si am razuit parmezan.


Am pus vasul la cuptor pentru 30 de minute si am servit cât a fost cald.


Poftă bună !!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu piept de pui,ciuperci şi sos de brânzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Gherca Daniela 1

21.12.2015, 10:09

arata tare bine!

Micutza Luana 1

07.01.2016, 13:44

foarte gustoasa papica

kukibella 1

12.01.2016, 11:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure, nuci si crema de vanilie

de oanapl 5

Tort cu mure,...

ieri la 20:08

Rulouri cu ton si masline

de oanapl 5

Rulouri cu ton si...

ieri la 19:56

Mini tarte spiralate cu legume

de oanapl 5

Mini tarte...

ieri la 19:50

Chec cu cacao si nuci

de Camelya 4

Chec cu cacao si...

ieri la 19:35

Briose cu vanilie

de dantes 4

Briose cu vanilie

ieri la 18:29