Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Stiţi,uneori se mai întâmplă şi „accidente” în bucătărie,doar că nu întotdeauna rezultatul este un dezastru.
Cam aşa s-a întâmplat de data aceasta.
Am vrut să pregătesc nişte paste Paccheri,acestea sunt paste din grâu dur,sub forma unor tuburi scurte ,asemănătoare cu cannelloni.
Intenţionam să aşez pastele „în picioare” în tavă,să le umplu cu sosul de carne si ciuperci,iar deasupra sosul de brânzeturi.
Din păcate,când am pus pastele la fiert acestea s-au rupt şi a trebuit să modific reţeta şi a ieşit un fel de lasagna.
Rezultatul a fost o mâncare foarte gustoasă,poate data viitoare,vor ieşi şi pastele cum am vrut.
Ingrediente sos de carne şi ciuperci:
Ingrediente sos de brânzeturi:
Mai avem nevoie de parmezan pe care-l vom razui printre straturi si deasupra.
Pastele le-am pus sa fiarba în apa cu sare si puţin ulei.Pe pachet scrie ca ar trebui fierte 16 minute,dar eu le-am fiert doar 10 minute deoarece s-au rupt(presupun ca ele nu au fost destul de proaspete,le luasem de ceva vreme).
Le-am scurs,le-am clatit cu putina apa,apoi am presarat putin ulei ca sa nu se lipeasca între ele.
Cât au fiert pastele,am pregatit sosul de carne si ciuperci.
Carnea taiata cubulete,o condimentasem si o lasasem peste noapte la frigider.
Am tocat-o,la fel am tocat si ciupercile.
Intr-o cratita am pus ulei,am calit ceapa tocata marunt.
Am calit ceapa pâna s-a înmuiat,am adaugat morcovul razuit,am pus sare si piper.
Am mai lasat putin apoi am adaugat boiaua,carnea si ciupercile.
Am mai calit totul circa 10 minute,apoi am acoperit cu apa,am pus foile de dafin,am acoperit si am lasat sa fiarba.
Când carnea a fost fiarta de jumatate,am pus si rosiile pasate , usturoiul tocat fin si busuiocul .
Inainte de a opri focul am presarat verdeata.
Pentru sosul de brânzeturi,am calit usturoiul în ulei,am adaugat smântâna,apoi brânzeturile,parmezanul razuit,am condimentat.Dupa ce au fiert câteva minute am oprit focul.
Intr-un vas de yena am pus alternativ straturi de paste,sos de carne si ciuperci si parmezan razuit.
Deasupra am pus câţiva galbiori si am turnat sosul de brânzeturi si am razuit parmezan.
Am pus vasul la cuptor pentru 30 de minute si am servit cât a fost cald.
Poftă bună !!
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola