Paste cu piept de pui,ciuperci şi sos de brânzeturi

de diaconta in Paste, 18 Dec 2015 | 11844 vizualizari

 

Stiţi,uneori se mai întâmplă şi „accidente” în bucătărie,doar că nu întotdeauna rezultatul este un dezastru.
Cam aşa s-a întâmplat de data aceasta.
Am vrut să pregătesc nişte paste Paccheri,acestea sunt paste din grâu dur,sub forma unor tuburi scurte ,asemănătoare cu cannelloni.
Intenţionam să aşez pastele „în picioare” în tavă,să le umplu cu sosul de carne si ciuperci,iar deasupra sosul de brânzeturi.
Din păcate,când am pus pastele la fiert acestea s-au rupt şi a trebuit să modific reţeta şi a ieşit un fel de lasagna.
Rezultatul a fost o mâncare foarte gustoasă,poate data viitoare,vor ieşi şi pastele cum am vrut.

 

INGREDIENTE

  • 500g paste Paccheri
  • Apa,sare si puţin ulei pentru fiert pastele

Ingrediente sos de carne şi ciuperci:

  • Un piept de pui de ţară (400 g,cântarit fără piele si os)
  • O ceapa uscata
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 morcov
  • 400 g galbiori
  • 300 ml rosii pasate
  • Ulei
  • Sare,piper
  • Fulgi de ardei iute
  • Boia de ardei
  • Ulei
  • Foi de dafin
  • busuioc
  • verdeata

Ingrediente sos de brânzeturi:

  • 300 ml smântâna 20% grasime
  • 100 g crema de brânza Delaco
  • 150 g brânza de burduf
  • 50 g parmezan
  • 2 căţei usturoi
  • ulei
  • Sare
  • Piper alb
  • nucsoara

Mai avem nevoie de parmezan pe care-l vom razui printre straturi si deasupra.

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu piept de pui,ciuperci şi sos de brânzeturi:

Pastele le-am pus sa fiarba în apa cu sare si puţin ulei.Pe pachet scrie ca ar trebui fierte 16 minute,dar eu le-am fiert doar 10 minute deoarece s-au rupt(presupun ca ele nu au fost destul de proaspete,le luasem de ceva vreme).

Le-am scurs,le-am clatit cu putina apa,apoi am presarat putin ulei ca sa nu se lipeasca între ele.

Cât au fiert pastele,am pregatit sosul de carne si ciuperci.

Carnea taiata cubulete,o condimentasem si o lasasem peste noapte la frigider.

Am tocat-o,la fel am tocat si ciupercile.

Intr-o cratita am pus ulei,am calit ceapa tocata marunt.

Am calit ceapa pâna s-a înmuiat,am adaugat morcovul razuit,am pus sare si piper.

Am mai lasat putin apoi am adaugat boiaua,carnea si ciupercile.

Am mai calit totul circa 10 minute,apoi am acoperit cu apa,am pus foile de dafin,am acoperit si am lasat sa fiarba.

Când carnea a fost fiarta de jumatate,am pus si rosiile pasate , usturoiul tocat fin si busuiocul .

Inainte de a opri focul am presarat verdeata.

Pentru sosul de brânzeturi,am calit usturoiul în ulei,am adaugat smântâna,apoi brânzeturile,parmezanul razuit,am condimentat.Dupa ce au fiert câteva minute am oprit focul.

Intr-un vas de yena am pus alternativ straturi de paste,sos de carne si ciuperci si parmezan razuit.

Deasupra am  pus câţiva galbiori si am turnat sosul de brânzeturi si am razuit parmezan.

Am pus vasul la cuptor  pentru 30 de minute si am servit cât a fost cald.

Poftă bună !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu piept de pui,ciuperci şi sos de brânzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Noodles cu pui