Taitei cu varza calita

de Panacris in Paste, 1 Iun 2017 | 435 vizualizari

 

O nouă variantă, îmbunătățită ;) Culmea, după cercetările efectuate în arhiva Panacris, luna mai, este luna în care prepar cel mai des acest fel de mâncare ;) Probabil că varza nouă e vinovată :D ;) spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • cca. 400 g paste cu ou
  • 1 varză nouă 
  • sare iodată
  • piper proaspăt măcinat
  • ulei de floarea soarelui
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei cu varza calita:

Varza se curăță de frunzele veștejite și se taie fideluță, cu rindeaua sau robotul de bucătărie! Atenție, nu se freacă varza cu sare, înainte de a se căli, doarece se înmoaie și nu va mai fi crocantă!!!


Într-un ceaun sau un vas cu fundul gros, se pune uleiul la încins, se adaugă varza tăiată fideluță și se lasă la călit la foc mic, până se aurește, atenție se amestecă mereu că să nu se ardă.


Se amestecă ușor, se asezonează de sare și piper.


Între timp, se fierb pastele (prefer tagliatelle sau tăiței pătrați, preparați acasă!) în apa cu puțină sare, conform indicațiilor de pe ambalaj.


După ce au fiert, se strecoară, se trec pe sub un jet de apă rece și se lasă la cald, acoperite.


Se amestecă pastele cu varza călită, ușor cu o furculiță ca acesta să se înglobeze printre paste.


Se servește caldă sau chiar rece.


Spor și poftă bună!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei cu varza calita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Meea 1

02.06.2017, 10:14

Delicios!

dantes 1

03.06.2017, 08:45

Buni!

Panacris 1

03.06.2017, 21:03

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Taitei integrali cu faina de secara