Paste cu pui si brocoli la cuptor

de anca_rm in Pui, 6 Apr 2016 | 990 vizualizari

 

Saptamanal trebuie sa gatesc brocoli si tot saptamanal trebuie sa avem si paste. Imi place broccoli, imi place carnita de pui dar cu pastele nu prea ma impac , dar cum nu am timp sa gatesc pentru fiecare in parte incerc sa fac tuturor pe plac. In reteta eu am folosit crema de soia de la Alpro, dar se poate inlocui cu smantana grasa si eventual se poate razui si cascaval deasupra . 

 

INGREDIENTE

  • -250 gr paste
  • -250 gr piept pui
  • -cateva bucatele brocoli
  • -150 ml crema de soia
  • -1 cm ghimbir
  • -1 lingura sos de soia
  • -sare
  • -piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu pui si brocoli la cuptor:

Pregatim mai intai carnea pentru ca trebuie sa stea putin cu condimente. Pieptul de pui il spalam bine in apa rece si il taiem bucati mici . Intr-un castron asezam carnea, peste ea punem sosul de soia, sare, piper (atentie mare la sare, nu trebuie multa deoarece sosul de soia este sarat; sarea poate chiar sa si lipseasca) si ghimbirul taiat foarte subtire.


Le amestecam si lasam carnita sa se odihneasca .


Intr-o oala mare cu apa si sare fierbem pastele conform indicatiilor de pe pachet. Le scurgem de apa.


Intr-o alta oala punem apa si sare si cand da in clocot punem buchetele de broccoli . Lasam cam 2 minute, nu mai mult. Scoatem broccoli in apa rece cu gheta , sau apa de la frigider . In acest fel ne asiguram ca brocoli nu va fi prea gatit.


Intr-un wok , la foc mare punem pieptul de pui si il lasam sa se rumeneasca putin .


Pastele scurse de apa le asezam intr-un vas termorezistent imprastiindu-le pe toata suprafata vasului. Punem peste pieptul de pui si buchetele de broccoli, iar peste toate punem crema de soia.


Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute.


Servim calde cu cascaval razuit, smantana, crema de soia sau orice alt sos va place. Pofta buna!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu pui si brocoli la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

-Licurici- 1

06.04.2016, 17:25

Ce bunatate!

mihaelar63 1

09.04.2016, 14:00

Imi place mult

mirela0911 1

12.04.2016, 20:50

Mie imi plac pastele!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Rulada de pui cu carne tocata