Paste cu scoici

de Gusti in Fructe de mare, 17 Sep 2011 | 17053 vizualizari

 

Am preparat aceasta reteta de scoici inspirindu-ma din bunatatile cu fructe de mare gatite de Sylvia. Cum bine spunea si ea, este o reteta de scoici pe cit de simpla pe atit de gustoasa

 

INGREDIENTE

  • 300 gr scoici decorticate (eu am luat Sea Bell)
  • telina taiata cubulete
  • 1 morcov taiat cubulete
  • 1/2 ceapa taiata marunt
  • o rosie mica curatata de seminte si taiata cubulete
  • 4-5 catei de usturoi, taiati feliute
  • 50-100 ml vin
  • sare
  • piper
  • putin cimbru
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu scoici:

Am fiert scoicile in apa cu putina sare.


Dupa ce scoicile audat citeva clocote, le-am scos si le-am scurs intr-o sita.


Intr-o tigaie, am calit 2-3 minute la foc iute ceapa, telina si morcovul. Am adaugat scoicile, sare, piper si putin busuioc. Dupa 1-2 minute am adaugat vinul alb si le-am lasat la foc mic sa se inabuse.


Apoi am pus rosiile si usturoiul, am amestecat, au mai stat 2-3 minute pe foc.


La final am adaugat putin patrunjel. Le-am servit cu paste.

 

TIPS-URI

1

daca doriti sa iasa usor picante, adaugati citeva felii de ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu scoici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Bya Ralu 1

22.10.2012, 00:49

excelenta

andreea_angelo 1

15.11.2012, 19:43

mmmmmmm.......vin si eu la masa....

AnyCostescu 1

07.02.2013, 12:22

ador pastele cu scoici

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

RETETA RECOMANDATA
Scoici cu ciuperci