Paste cu scoici

de Gusti in Fructe de mare, 17 Sep 2011 | 16564 vizualizari

 

Am preparat aceasta reteta de scoici inspirindu-ma din bunatatile cu fructe de mare gatite de Sylvia. Cum bine spunea si ea, este o reteta de scoici pe cit de simpla pe atit de gustoasa

 

INGREDIENTE

  • 300 gr scoici decorticate (eu am luat Sea Bell)
  • telina taiata cubulete
  • 1 morcov taiat cubulete
  • 1/2 ceapa taiata marunt
  • o rosie mica curatata de seminte si taiata cubulete
  • 4-5 catei de usturoi, taiati feliute
  • 50-100 ml vin
  • sare
  • piper
  • putin cimbru
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu scoici:

Am fiert scoicile in apa cu putina sare.

Dupa ce scoicile audat citeva clocote, le-am scos si le-am scurs intr-o sita.

Intr-o tigaie, am calit 2-3 minute la foc iute ceapa, telina si morcovul. Am adaugat scoicile, sare, piper si putin busuioc. Dupa 1-2 minute am adaugat vinul alb si le-am lasat la foc mic sa se inabuse.

Apoi am pus rosiile si usturoiul, am amestecat, au mai stat 2-3 minute pe foc.

La final am adaugat putin patrunjel. Le-am servit cu paste.

 

TIPS-URI

1

daca doriti sa iasa usor picante, adaugati citeva felii de ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu scoici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Bya Ralu 1

22.10.2012, 00:49

excelenta

andreea_angelo 1

15.11.2012, 19:43

mmmmmmm.......vin si eu la masa....

AnyCostescu 1

07.02.2013, 12:22

ador pastele cu scoici

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!