Paste cu scoici

de Gusti in Fructe de mare, 17 Sep 2011 | 18649 vizualizari

 

Am preparat aceasta reteta de scoici inspirindu-ma din bunatatile cu fructe de mare gatite de Sylvia. Cum bine spunea si ea, este o reteta de scoici pe cit de simpla pe atit de gustoasa

 

INGREDIENTE

  • 300 gr scoici decorticate (eu am luat Sea Bell)
  • telina taiata cubulete
  • 1 morcov taiat cubulete
  • 1/2 ceapa taiata marunt
  • o rosie mica curatata de seminte si taiata cubulete
  • 4-5 catei de usturoi, taiati feliute
  • 50-100 ml vin
  • sare
  • piper
  • putin cimbru
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu scoici:

Am fiert scoicile in apa cu putina sare.


Dupa ce scoicile audat citeva clocote, le-am scos si le-am scurs intr-o sita.


Intr-o tigaie, am calit 2-3 minute la foc iute ceapa, telina si morcovul. Am adaugat scoicile, sare, piper si putin busuioc. Dupa 1-2 minute am adaugat vinul alb si le-am lasat la foc mic sa se inabuse.


Apoi am pus rosiile si usturoiul, am amestecat, au mai stat 2-3 minute pe foc.


La final am adaugat putin patrunjel. Le-am servit cu paste.

TIPS-URI

1

daca doriti sa iasa usor picante, adaugati citeva felii de ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu scoici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Bya Ralu 1

22.10.2012, 00:49

excelenta

andreea_angelo 1

15.11.2012, 19:43

mmmmmmm.......vin si eu la masa....

AnyCostescu 1

07.02.2013, 12:22

ador pastele cu scoici

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baclava de post
  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

  • 02

    MI

  • 03

    J

  • 04

    V

  • 05

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tortellini cu scoici si sos de rosii