Paste cu sos de rosii si ton

de Corinuta in Paste, 28 Aug 2010 | 4574 vizualizari

 

Dupa reteta lui Jamie.

 

INGREDIENTE

  • 500 g paste
  • 2 conserve de ton
  • 5 rosii mari coapte
  • 1 ceapa rosie
  • 1-2 ardei iuti
  • 1-2 lamai
  • 1 legatura busuioc
  • 1 lingurita rasa de scortisoara
  • sare,piper macinat
  • parmezan razuit
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos de rosii si ton:

Se curata ceapa si se toaca marunt. Se rup frunzele de busuioc si se toaca tulpinile. Se spala si se toaca ardeii iuti. Se oparesc putin rosiile, se decojesc si se toaca cubulete. Se desfac conservele si se scurg de ulei. Daca tonul e intreg, se faramiteaza.


Se incalzesc 1-2 linguri de ulei intr-o tigaie mare, se pun la calit ceapa, ardeii iuti, scortisoara si tulpinile de busuioc tocate. Se prajesc aprox. 5 minute pana cand ceapa se inmoaie, apoi se adauga rosiile si sucul de la rosii, tonul si un praf de sare. Se fierb aprox. 20 de minute, se gusta si se condimenteaza daca este nevoie.


Intre timp se fierb pastele al dente in apa cu sare, conform cu instructiunile de pe ambalaj. Se razuie coaja de lamaie si se stoarce zeama. Se scurg pastele si se amesteca cu sosul de rosii si ton, frunzele de busuioc rupte bucati mai mari, zeama si sucul de lamaie si parmezanul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de rosii si ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

nadina73 1

29.08.2010, 03:34

potie dubla va rog 5 f

Corinuta 1

29.08.2010, 11:46

Mena, e foarte bun.....poate coaja de lamaie n-am sa pun data viitoare....nu prea-mi place

Corinuta 1

29.08.2010, 11:47

Portie dubla ptr Nadina.....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Chocoflan
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Penne cu roşii, suncă, busuioc şi caşcaval