Paste cu sunca si sos alb

de Rocsi in Penne, 29 Oct 2020 | 414 vizualizari

 

 Daca cu ani in urma nu prea iubeam pastele si le pregateam o data la cateva luni, acum pot sa zic ca am devenit o mare fana a lor, in special a celor cu sos alb. Cand nu am timp sau chef sa pregatesc ceva mai complicat, ma rezum la genul acesta de paste. Sunt foarte gustoase si ne place sa le servim calde, unii cu surplus de parmezam, cu verdeata deasupra sau cu un strop de dulceata de ardei iuti. O sa vedeti ca se fac tare simplu si poate puneti si voi reteta in practica.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr smantana pentru gatit
  • 100 gr crema de branza
  • 3 linguri parmezan ras
  • 5-6 felii muschi file/sunca (de porc, pasare, curcan)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 catel mare de usturoi
  • sare
  • piper
  • oregano uscat
  • 300 gr penne (sau alte paste)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sunca si sos alb:

Intr-o oala puneti apa cu sare, o transferati pe foc. Cand apa clocoteste, adaugati pastele si le fierbeti la foc potrivit. Incercati una si cand sunt gata, le scurgeti de apa. Sunca o taiati cubulete. Usturoiul il curatati, il taiati pe jumatate. Puneti o tigaie pe foc, adaugati uleiul, usturoiul si sunca. Amestecati, lasati la foc mic, pana se rumeneste usor sunca. Scoateti usturoiul. Adaugati smantana si crema de branza, amestecati pana crema de branza este complet dizolvata. Presarati sare, piper si oregano, apoi puneti si parmezanul. Amestecati usor, pana parmezanul este topit si sosul devine omogen. Adaugati pastele, le invartiti si mai lasati 1-2 minute pastele pe foc, focul sa fie dat la mic. Trageti tigaia de pe foc cand sunt gata. Se servesc calde! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sunca si sos alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Gherca Daniela 1

01.11.2020, 13:58

foarte bune!

Rocsi 1

01.11.2020, 20:02

Multumesc!

cristinutanicolita 1

04.11.2020, 21:26

Tare bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert salam de biscuiti de post
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Penne alla Siciliana al Forno