Paste cu ton

de La Ancuta in Fusilli, 21 Dec 2010 | 6797 vizualizari

 

Astazi nu am avut timp sa gatesc (si nici chef :)), asa ca am facut ceva rapid, dar gustos.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mare
  • 1 conserva de ton in ulei
  • 200 ml bulion
  • 1 ceasca apa
  • sare, piper
  • cimbru
  • 1 frunza de dafin
  • 300 g paste (eu am avut fusilli)
  • cascaval ras
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ton:

Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Eu am folosit ceapa rosie.


Se pune ceapa la calit in putin ulei de masline, pana devine sticloasa.


Adaugam apoi bulionul si apa. Cand incepe sa fiarba adaugam cimbrul si frunza de dafin si lasam sa fiarba pana scade sosul.


Intre timp fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert le scurgem si le trecem prin jet de apa rece.


Scurgem tonul si il adaugam peste sos. Mai lasam sa fiarba 5 minute. Potrivim de sare si piper.


Aranjam pastele pe o farfurie, punem sos deasupra si redem cascaval pe razatoarea cu ochiuri mici.


Si gata mancarea intr-o zi fara timp sau chef de gatit :).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

La Ancuta 1

04.01.2011, 11:25

Dupa cum spunea si Ruxy, eu nu am prezizat ca aceasta ar fi o reteta originala italiana. Este doaro mancare rapida, penttu atunci cand iti este foame si nu ai timp de stat in bucatarie.
Asteptam retete. La multi ani!!!

alexana2008 1

04.01.2011, 14:18

am inteles postavaru cum sta treaba. dar si varianta originala (regionala) este f usor si rapid de preparat.
sper ca nu s-a simtit nimeni lezat.

La Ancuta 1

04.01.2011, 14:30

@Alexandru nu cred ca se simte nimeni lezat (cel putin eu nu). Aici toata lumea poate sa-si spuna parerea. De foarte multe ori difera retelele, chiar si cele tipic romanesti. Dar cred ca acesta este farmecul acestui site: sa schimbam retete si pareri si cel mai important sa ne simtim bine.
O zi buna iti doresc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert negresa cu nuci si cirese
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de castraveti murati

ieri la 13:43

Desert briose cu ciocolata

de Ancutsa 5

pe 19.06 la 22:00

RETETA RECOMANDATA
Paste cu piept de pui si branza