Paste cu ton

de Andreea Caroline in Paste, 3 Sep 2015 | 909 vizualizari

 

Un pranz delicios :)

 

INGREDIENTE

  • 400 gr paste
  • 240 gr ton in ulei de masline
  • 100 gr porumb dulce
  • ulei de masline
  • 50 gr masline negre
  • 100 gr rosii tip datterini
  • 2 catei usturoi
  • busuioc proaspat
  • sare
  • piper
  • parmezan ( optional )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ton:

Punem o oala cu apa la fiert .Cand apa incepe sa fiarba , punem sare si apoi adaugam pastele. Le fierbem 11 minute  sau in functie de tipul de paste folosit, le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj . Amestecam din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele. Cand pastele au fiert le scurgem bine de apa . 

Intre timp punem o tigaie la foc potrivit. Punem putin ulei de masline si usturoiul curatat . Lasam cateva minute, cat sa ia uleiul aroma usturoiului dupa care aruncam usturoiul . 

Punem in tigaie tonul maruntit cu o furculita si scurs bine de uleiul din conserva si porumbul dulce , la fel, bine scurs de zeama din conserva . Presaram sare si piper dupa gust si lasam sa se caleasca putin. 

Maslinele, fara samburi, le taiem in doua pe lungime si le adaugam in tigaia cu ton si porumb, amestecand usor .  

Dupa cateva minute ,adaugam si rosiile spalate si taiate in patru . Daca folositi rosii tip cherry este suficient sa le taiati in doua . Amestecam in continuare si lasam 5-10 minute la foc potrivit . 

La final punem busuiocul proaspat spalat si maruntit si gustam de sare . 

Adaugam in tigaie si pastele , amestecam bine si servim. 

Se servesc calde , optional presarate cu parmezan . 

Pofta buna ! 

 

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Andreea Caroline 1

04.09.2015, 09:04

Mirela

Rocsi 1

04.09.2015, 20:44

Andreea Caroline 1

05.09.2015, 21:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!