Paste de casa, cu hribi si bacon

de laura_n in Paste, 11 Feb 2017 | 783 vizualizari

 

Pentru mine, nimic nu se compara cu pastele proaspat facute in casa, mai ales combinate cu aroma hribilor si cu un sos delicios.
Adevarat rasfat culinar pentru cei carora le plac pastele.

 

INGREDIENTE

  • aluat paste:
  • 2 ouă + 2 albușuri
  • 1/2 lgta sare
  • 5 lg ulei
  • făină cât cuprinde (aproximativ 230 gr am folosit eu)
  • 150 gr bacon feliat subțire
  • 2-3 lg hribi uscați (gălbiori)
  • 200 gr ciuperci albe mici
  • 3 căței usturoi
  • 50 ml vin alb demisec
  • 300 gr smântână de gătit
  • 2-3 cuburi brânză moale de capră
  • parmezan
  • 1 lg ulei de măsline
  • sare
  • piper sichuan
  • piper negru
  • pătrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste de casa, cu hribi si bacon:

Se pregătesc pastele, pentru a le putea lăsa puțin la uscat.


Într-un castron, se mixează cele două ouă și cele două albușuri cu un praf de sare. Se adaugă treptat făină, câte o lingură de ulei și se frământă până se obține un aluat moale, dar elastic. În acest moment, nu mai adăugați făină. Eu am folosit mașina de făcut paste. În cazul în care vreți sa le faceți manual, vă recomand să întindeți aluatul pe un blat bine înfăinat, în strat foarte subțire, apoi să le tăiați cu o rolă de pizza dacă aveți, dacă nu, cu un cuțit foarte bine ascuțit.


Se lasă la uscat, timp în care se pregătesc celelalte ingrediente. Eu am pregătit pastele cu o oră înainte, apoi le-am pus la fiert, în apă clocotită cu sare și o lingură de ulei. Se lasă 2-3 minute, apoi se scurg și se clătesc cu apă rece. Trebuie fierte oarecum al dente, fiindcă se vor mai găti și în tigaie în momentul în care se adaugă peste celelalte ingrediente. Într-o tigaie, se pune la încins o lingură de ulei de măsline.


Hribii se scurg de uleiul din conservă sau dacă aveți uscați, trebuie hidratați puțin înainte de a-i toca.


Usturoiul se curăță, se presează cu un cuțit și se toacă mărunt. Se pun ambele ingrediente la rumenit în uleiul din tigaia încinsă.


Se adaugă feliile de bacon (dacă e foarte sărat, nu mai adăugați sare), un praf de sare, se lasă până încep să sfârâie și să se încrețească, apoi se întorc pe cealaltă parte. Se adaugă ciupercile albe tăiate în jumătăți sau lăsate întregi. Se lasă câteva minute, apoi se stinge totul cu vinul alb. Se lasă până se evaporă alcoolul, apoi se adaugă smântână și câteva cuburi de brânză de capră. Se amestecă ușor cu o lingură de lemn, cât să se omogenizeze puțin sosul, apoi se adaugă pastele, se asezonează cu sare și piper și se mai lasă 2-3 minute pe foc. Se scutură tigaia cu mișcări circulare ca să se amestece pastele cu sosul de ciuperci. Se dă deoparte și se rade parmezan, se presară un praf de piper și puțin pătrunjel verde.


Se servesc calde, sunt grozave! Să vă fie de folos!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste de casa, cu hribi si bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mirela0911 1

11.02.2017, 19:57

Tare buna mancarea!

Rocsi 1

11.02.2017, 20:21

Suna bine de tot!

noiinbucatarie 1

13.02.2017, 19:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Paste cu sos de ciuperci si carnati