Paste de linte cu broccoli, rosii uscate si muguri de pin

de Bucataras in Mancaruri de post, 28 Mar 2020 | 989 vizualizari

 

Am descoperit de ceva vreme pastele din faina de linte, o varianta mai sanatoasa decat cele din faina de grau. Sursa vegetala de proteine, fibre, usor de gatit si trebuie sa va spun, foarte gustoase. Singura grija e timpul de preparare mai scurt decat al pastelor cu care ne-m obisnuit. 
Astazi am pregatit paste de linte cu broccoli, rosii uscate si muguri de pin, ingrediente ce mi-au umplut farfuria de culori. 
 

 

INGREDIENTE

  • 50 g paste de linte
  • 3-4 buchetele de broccoli proaspat
  • 1 fir de ceapa verde
  • 1 fir de usturoi
  • 1 ridiche rosie taiata in rondele
  • rosii uscate
  • muguri de pin
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare, piper cu lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste de linte cu broccoli, rosii uscate si muguri de pin:

Pune pastele de linte la fiert in apa clocotita, cu un praf de sare si lasa-le nu mai mult de 7 minute. Cum spuneam si mai devreme, pastele din faina de linte au timp de fierbere mai scurt. Daca le fierbi prea mult incep sa se dezintegreze, se decoloreaza si nu mai au un aspect prea placut.


Strecoara pastele.


Incinge uleiul de masline in tigaie, adauga ceapa si usturoiul tocate marunt, lasa-le putin la calit, cat sa-si lase aromele in ulei, apoi buchetelele de broccoli, rondelele de ridiche si amesteca de cateva ori.


Condimenteaza cu sare si piper.


Spre final presara rosiile uscate si mugurii de pin si lasa-i cateva secunde, cat sa prinda culoare.


Pune pastele de linte in bol, stropeste-le cu putin ulei din borcanul in care au stat rosiile, iar deasupra aranjeaza legumele din tigaie.



Pofta buna!





Daca ti-a placut reteta noastra "Paste de linte cu broccoli, rosii uscate si muguri de pin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Panacris 1

30.03.2020, 17:07

Bună idee!

dantes 1

01.04.2020, 10:58

Bune!

Ancutsa 1

01.04.2020, 14:02

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5392 puncte

Constelatialeu

4752 puncte

mihaelar63

4714 puncte

Rocsi

4666 puncte

Panacris

3686 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Croque Madame/Croque Monsieur
  • 28

    J

  • 29

    V

  • 30

    S

  • 31

    D

  • 01

    L

  • 02

    MA

  • 03

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Inghetata cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:22

Tort racoros cu capsuni

de VI 1

ieri la 09:20

Salau si stiuca la cuptor

pe 01.06 la 20:56

Miel cu usturoi si otet balsamic

pe 01.06 la 20:30

Desert tarta cu capsuni si faina de migdale

pe 31.05 la 22:49

RETETA RECOMANDATA
Piure de linte rosie by Adi Hadean